Dec 31, 2012

ZyraRoxx's Blogbuster"


nak join tenyeh kat banner tu yer.. yg sangat2 cool..


ok.. kali ni gua nak join ZyraRoxx... *sambil bermuncung mulot nak nyebut nama.,.. ehehhe.. ampun... tp seyes kiut nama tu..

blog lu gua da lama da join... ngeh..ngeh.. sama itu blog RKG.. sebab kalau x silap gua.. gua penah join lu punya segmen dulu... :P

gua harap gua terpilih tuk masuk dlm senarai lu punya bloglist ek... gua x dulik.. kalau lu x letak wa punya blog... wa kasi hantam sama lu.. ada berani.. *hahaha.. mampus aku bila nyebut wa lu..wa lu.. da mcm kl gangster lak.. kuikui..

ok lah.. gua rasa itu yg yang wa mau sembang... kalau lu degil wa kasi SENGATTT sama lu.. *hahha.. ape la maksud tu ek.. kalau x caya nengok citer KL Gangster... (x dek kena mengena ngan tajuk ni...) :P




◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

In Coming This January, 2013

Note Pad Saiz A5

Button Badges 58mm

hai korang... ehehe.. nampak x ape kat atas tu.. insyallah semua tu akan datang di bulan January 2013.. 
nak tgk lagi leh klik sini
CciCute Design


P/s: Nanti cci tunjuk Bookmark dan Wish Kad lak ek.. ^_^
err... kalau cci jual ade ke yang nak beli yer.. ^_^

Kalau suke klik LIKE ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 29, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: XO..XO..XD.. Publishhh....

SANGAT CUTEKAN LISA

cam budak-budak tak? ^_^

klik sini:- Istanbul Aku Datang
hai korang... ehehehe... ni la kartun yg cci tunjuk hari tu.. kan separuh-separuh kan.. eheheh.. ^_^ bila cci tengok filem Istanbul Aku Datang.. terus hati terniat nak buat kartun style Lisa Surihani yang sememangnya kawaiii....ehehhe... jadi proses untuk lukis sangat rumit bahagian rambut dia... haishh... banyak kali cuba akhirnya membuahkan hasil yang sangat berlainan dengan dolly cci yang lain.. ^_^ hope korang enjoy ngan video yang cci sediakan...



XOXOXD.. PUBLISHHH... ^_^

Siapa suke klik LIKE ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 28, 2012

Segment : King Follow Back by Amercorner

join klik banner


Folower: 969


jom join reramai.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 27, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Berhabuk Betul!...




hai korang..korang sehat ke? kalau sehat syukran...( fuh...fuh.. tiup-tiup habuk dalam blog cci ini...lama sungguh cci tak updated blogkan..?) yelah.. sangat-sangat sibuk sampai nak updated blog pun tak sempat mana ngan design lagi.. eheheh...ma ceh gak pada dak NURUL yang tomey tu.. yang duk bising kenapa lama cci tak updated blog... *ade gak yang rindu :P opss perasan.. penampor nak.. dush..dushh.... 
ok..ok.. korang perasan x apa yang ada perubahan pada kartun cci tu sapa perasan angkat tangan...^_^ ngeee... kalau nak tahu itulah yang cci tengah duk buat sampai otak dah tak boleh nak fikir dah... gara-gara menyiapkan beberapa kartun ehehhe...mesti ada yang x sabarkan nak tengok keseluruhan rupa kartun tu.. alaa.. tetap sama je rupa dia x dek beza pun.. ehehe.. excited lebih.. ngee... :P  k lah.. sangat-sangat kejar masa.. hanya ini yang dapat cci kongsikan...




p/s: lama sangat x jalan-jalan ke blog-blog korang.. insha allah ada masa terluang cci pasti akan terjah ke blog korang k.. rindu lah.. 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 18, 2012

26th Birthday Giveaway by ShidaR

klik banner nak join

hai shida.. akak join tau.. ehehhe...
tuk wish befday shida...

1. Selamat menyambut hari tua.. err.. tua ke... tak kot.. muda agi tau.. ^_^
2. Semoga shida suskes selalu..
3. panjang umur dan dimurahkan rezki.. amin..
4. menjadi anak yang solehah..
5. Sentiada menjadi yang lebih baik dari yang terbaik
6. Sentiada dilindungi oleh Allah swt.
7. senyum selalu.
8. ceria selalu.
9. cute selalu
10. always support ur blog.. ehehehe.. ^_^ 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 9, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Betapa Besarnya Ganjaran Membaca Al Quran




Al-Quran adalah kalam ALLAH. Padanya ada suruhan, larangan, iktibar dan pedoman buat manusia secara umumnya, dan buat mukminin khususnya. Membaca dan menghayati al-Quran tentunya menatijahkan kebaikan yang teramat banyak buat sesiapa yang melaziminya. Berikut adalah beberapa hadith dari Nabi sallAllahu `alaihi wasallam mengenai kelebihan membaca dan mengamalkan isi kandungan Al-Quran:

1) Al-Quran akan memberikan pertolongan pada Hari Kiamat.
Dari Abu Umamah radhiAllahu `anhu katanya: ”Saya mendengar Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Bacalah olehmu semua akan al-Quran itu, sebab al-Quran itu akan datang pada Hari Kiamat sebagai sesuatu yang dapat memberikan syafa`at (pertolongan) kepada orang-orang yang memilikinya (mengamalkannya).”

(HR Muslim)

Dari an-Nawwas bin Sam`an radhiAllahu `anhu katanya: ”Saya mendengar Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Al-Quran itu akan didatangkan pada Hari Kiamat nanti, demikian pula ahli-ahli al-Quran iaitu orang-orang yang mengamalkan al-Quran itu di dunia, didahului oleh surah al-Baqarah dan surah ali-Imran. Kedua surat ini menjadi hujah untuk keselamatan orang yang mempunyainya (membaca, memikirkan dan mengamalkan).”

(Riwayat Muslim)

2) Manusia yang terbaik ialah yang belajar dan mengajar al-Quran.
Dari `Uthman bin `Affan radhiAllahu `anhu katanya Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Sebaik-baik engkau semua ialah orang yang mempelajari al-Quran dan mengajarkannya.”

(HR al-Bukhari)

3) Ganjaran buat orang-orang yang lancar dan tidak lancar membaca al-Quran.
Dari `A’isyah radhiallahu `anha, katanya Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Orang yang membaca al-Quran dan ia sudah mahir dengan bacaannya itu, maka ia adalah beserta para malaikat utusan ALLAH yang mulia lagi sangat taat. Sedang orang yang membaca al-Quran dan ia berasa susah dalam bacaannya (tidak lancar) tetapi ia selalu berusaha, maka untuknya dua pahala.”

(Muttafaq `alaih)

4) Perumpamaan orang mukmin yang suka membaca al-Quran.

Dari Abu Musa al-Asy`ari radhiAllahu `anhu katanya Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Perumpamaan orang mu’min yang suka membaca al-Quran ialah seperti buah utrujjah (اَلْاُتْرُجَّة), baunya enak dan rasanya pun enak. Dan perumpamaan orang mukmin yang tidak suka membaca al-Quran ialah seperti buah kurma, tidak ada baunya, tetapi rasanya manis. Adapun perumpamaan orang munafik yang suka membaca al-Quran ialah seperti minyak harum, baunya enak sedang rasanya pahit. Dan perumpamaan orang munafik yang tidak suka membaca al-Quran ialah seperti rumput hanzolah (اَلْحَنْظَلَة), tidak ada baunya dan rasanya pun pahit.”

(Muttafaq ‘alaih)

5) Al-Quran menaikkan dan menurunkan darjat manusia.

Dari `Umar bin al-Khattab radhiAllahu `anhu bahawasanya Nabi sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Sesungguhnya ALLAH mengangkat darjat beberapa kaum dengan adanya kitab al-Quran ini (orang-orang yang beriman) serta menurunkan darjatnya kaum yang lain-lain dengan sebab al-Quran itu pula (yang menghalang-halangi pesatnya Islam dan tersebarnya ajaran-ajaran al-Quran itu).”

(HR Muslim)
6) Dibenarkan iri hati kepada orang yang membaca dan mengamalkan al-Quran.

Dari Ibnu `Umar radhiallahu ‘anhuma dari Nabi sallAllahu `alaihi wasallam sabdanya:

“Tidak dibenarkan iri hati melainkan terhadap dua macam orang, iaitu: Orang yang diberi kepandaian oleh ALLAH dalam hal al-Quran, lalu ia berdiri dengan al-Quran itu (membaca sambil memikirkan dan juga mengamalkannya) di waktu malam dan waktu siang. Juga seorang yang dikurniakan ALLAH akan harta lalu ia menafkahkannya di waktu malam dan siang (untuk kebaikan).”

(Muttafaq ‘alaih)

7) Bacaan al-Quran mempunyai sakinah

Dari al-Bara’ bin `Azib radhiAllahu `anhu katanya:

“Ada seorang lelaki membaca surat al-Kahfi dan ia mempunyai seekor kuda yang diikat dengan dua utas tali, kemudian tampaklah awan menutupinya. Awan tadi mendekat dan kuda itu lari dari awan tersebut. Setelah pagi datang, orang itu mendatangi Nabi sallAllahu `alaihi wasallam menyebutkan apa yang terjadi atas dirinya itu. Baginda sallAllahu `alaihi wasallam lalu bersabda: “Itu adalah sakinah (ketenangan yang disertai oleh malaikat) yang turun untuk mendengarkan bacaan al-Quran itu.”

(Muttafaq ‘alaih)

8) Membaca satu huruf dari al-Quran akan diganjari 10 kebaikan.

Dari Ibnu Mas`ud radhiAllahu `anhu katanya: ”Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Barangsiapa yang membaca satu huruf dari kitabullah (al-Quran), maka ia memperoleh satu kebaikan, sedang satu kebaikan itu akan dibalas dengan sepuluh kali ganda seperti itu. Aku tidak mengatakan bahwa ‘alif lam mim’ itu satu huruf, tetapi ‘alif’ adalah satu huruf, ‘lam’ satu huruf dan ‘mim’ juga satu huruf.”

(HR at-Turmudzi, katanya ia hasan sahih)
9) Orang yang tiada al-Quran di dalam hatinya ibarat rumah yang kosong.

Dari Ibnu `Abbas radhiallahu ‘anhuma, katanya: ”Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Sesungguhnya orang yang dalam hatinya tidak ada sesuatu apapun dari al-Quran (tidak ada sedikitpun dari ayat-ayat al-Quran yang dihafalnya), maka ia adalah seperti rumah yang kosong.”

(HR at-Turmudzi, katanya ia hasan sahih)

10) Kebaikan membaca al-Quran secara tartil
Dari `Abdullah bin `Amr bin al-`As radhiallahu ‘anhuma dari Nabi sallAllahu `alaihi wasallam, sabdanya:

“Dikatakanlah, nanti ketika akan masuk syurga- kepada orang yang mempunyai al-Quran (gemar membaca, mengingat-ingat kandungannya serta mengamalkan isinya): “Bacalah dan naikilah darjatmu (dalam syurga) serta tartilkanlah (yakni membaca perlahan-lahan) sebagaimana engkau mentartilkannya dulu ketika di dunia, sebab sesungguhnya tempat kedudukanmu adalah pada akhir ayat yang engkau baca.”

(HR Abu Daud dan at-Turmudzi, dengan katanya hadith ini hasan sahih)

Semoga ALLAH mengurniakan kebaikan yang banyak buat kita dan memberikan kita kekuatan untuk istiqamah mendampingi dan mengambil manfaat dari al-Quran. La haula wa la quwwata illa biLLAH, tiada daya dan kekuatan melainkan dengan izin ALLAH. Hidayah dan taufiq ALLAH lah sangat-sangat kita harapkan, amin…

Sekadar menyampaikan,


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Segmen Aku Gila Blog


jom join.. ^_^



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 8, 2012

Sorry but Happy ^_^

Pengumuman:-

Pada top komentor yang ada nama di bulan Oktober dan November cci akan tukarkan hadiah daripada mendapat 2 bookmark dan 2 stiker kepada 1 bookmark dan 1 stiker ini kerana tidak mencukupi.. TETAPI .. ehehhe.. chewah... akan digantikan dengan WISH KAD suke x.. suke x... ^_^


mereka yang bertuah tu adalah..

1. Nurul
2. Dedeq
3. Shida
4. Cikgu Ma
5. Boni Kacak
6. Azzah


Korang akan dapat wish kad ni dari cci.. ^_^


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 7, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Janji Ditepati









WISH CARD UNTUK MEREKA YANG MENANG CONTEST TERSEBUT 





RUPA BOOKMARK SEBELUM

RUPA BOOKMARK SELEPAS



hai korang.. da siap print amcam comey ke x.. ehehe.. jadi ni rupa dia yg betulnya.. yg aritu hanya photorealistik sahaja.. sbb masa tu print x siap agi... mana nak gunting agi.. ngee... so nantikan ketibaan mereka di hadapan pintu rumah anda ye...

Malangnya ada beberapa lagi orang yang masih lagi belum memberi alamat rumah mereka... jadi pada yang belum tu pls 
email cci di ccicutewm@gmail.com atau di https://www.facebook.com/CcicutedollyliciousStudio 
untuk nama-nama mereka yang terpilih tu sila lihat link ini..

ok.. bye.. XOXOXOXD.. publish.. :P

Updated:- Pada yang masih lagi tak tuntut.. harap maaf peluang telah ditutup.. ^_^ sbb bookmark da hbs.. ehehe.. ^_^ sory...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 5, 2012

Hair Colouring Tutorial




◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 3, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Art Trade untuk Nizam


hai ok.. disini cci nak share art trade dari cci untuk nizam.. kalo korang tgk blog dia.. mesti korang rasa tengah makan nutella.. sbb blog dia semuanya coklat.. ehhe..dan sangat suke ngan nutella..^_^
sory nizam akak baru balas.. bz sesangat..^_^




from google
kalo nak tgk apa yg nizam art trade ngan cci klik link ni..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 2, 2012

Tutor: Letak Send Button Facebook



hai korang.. ok.. kat sini cc nak share sesuatu.. dimana korang leh send entry korang ke group-group tanpa copypaste.. mudah jerk..tag je group atau nama yg korang nak.. nak letak bape banyak nama pun or group pun boleh.. ^_^

sebelum tu klik:-
 Template>>> edit HTML>>>  Expand Widget Templates

Memula korang cari kod ni:-

<div class='post-body entry-content'>
atau
<data:post.body/>

da jumpa korang pastekan kod ni dibawah kod yang korang cari tadi.


<!--Facebook Send button Start -->
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1 ' type='text/javascript'/><fb:send colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font=''/>
</div>

</b:if>
<!--Facebook Send button End -->



pastu korang preview dulu.. kalo x dek error korang leh save.. :) gud luck..


Updated:- 
ade yang x fhm ek.. ehehe.. ok2.. mcm ni..nampak x kat entry cci belah bwh skali yg send button tu.. klik send button tu.. korang leh tag nama atau group untuk post entry korang tanpa perlu copypaste.. :) cer korang cuba klik cci punya send button tu.. :) 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ Quotes: Star.. Bintang..




◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Dec 1, 2012

Giveaway For Followers


JOM JOIN  ^_^
Klik banner untuk join

Syarat semua da ikut...


syarat-syarat :
1. Buat satu entry dan letakkan banner giveaway ini (backlink kan ok)
2. Letakkan link sponsors dalam bloglist dan di alu-alukan follow juga :)
3. Publish entry dan submit dikomen entry ini. SIAP! mudahkan??

Hadiah dari sponsors :
1. dari APIT - DVD TOP Secret Photoshop 1 Set x1 pemenang 
- Review Blog x2 pemenang
2. dari AZHAFIZAH - Keychain Exclusive Azhafizah.com x5 pemenang
3. dari SHIDA'R - Calendar Exclusive Duniashida.com x5 pemenang
4. dari EMAS PUTIH - Topup RM5 x6 pemenang (celcom dan maxis)

so menarik tak? joinlah! lagi cepat lagi bagus! kalau mendapat sambutan ramai yang join aku closed awal GA ni tak perlu tunggu 16 hari kan ! Pilihan pemenang menggunakan khidmat random.org "cam biasalah!" senarai peserta juga akan di update dari masa ke semasa, so selamat berGA kepada semua followers kami, Good Luck!
Senarai Peserta Giveway  --> TEKAN

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Review Hadiah Buat Pemenang 'BLOG SIAPA YANG KAWAII TU? PART 2


Klik sini untuk lihat hadiah utama:- 
Wish Card

Stiker

Bookmark
(Gambar hanya Photorealistic semata-mata)
nak tgk yg real tunggu bula sampai ehehe... :P
Ha.. seperti yang dijanjikan cci akan berikan hadiah buat pemenang Utama, Kedua dan Ketiga dan juga Top Komentor cci 

Iaitu




Jadi pada mereka yang bertuah ni.. mempunya nama di kedua-dua list akan mendapat 2 hadiah dari cci.. iaitu 2 bookmark, 2 pasang stiker :) pada yang bertuah tu... 
atau
email cci ke ccicutewm@gmail.com

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Sweet Like Cakes

Hai semua...^_^ korang pekabor.. cci harap sihat semuanya.. wah... malam ni bolehla cci berjalan-jalan ke blog-blog korang. Rindu rasanya nak mengomen dan secara tak langsung menaikkan semula rating blog cci yang da beberapa hari dipinggirkan. ehehehe :)







oi..oi.. mau curik kek ek... nak kena babap ni.. nakal sungguh si musang jadian ni.. muahaha... siap nak kait-kait agi.. meh sini mau kasi penampar skali... asik mau CURI jer.... bukan mau minta izin.. berdosa tau..

dalam banyak-banyak kek kat atas tu.. kek yang mana 1 feveret korang.. ehehe.. bagi cci semua cci telan.. harharhar... yang penting sedap... kan..kan..kan...nyummm....




◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 27, 2012

Top Komentor


Hai korang.. lama btol cci x hupdatedkan.. huhuhu.. seyes mmg x dek masa... idea melambak... syian korang pada yg singgah dan komen.. tp cci x sempat nak jenguk korang.. huhuhuu.... agaknya sebab hujung tahun kot... jadi dengan rezki yang ada.. mmg tak dapat nak tolak.. tapi jangan sesekali menjadi tamak... ^_^ bahkan kita harus berkongsi dengan rezki yang ada... :) er.. rasanya x dek kene mengena kot ngan tajuk tu.. dush..dushh...

oklah.. kat sini cci nak kasi tau dulu org yang sangat-sangat rajin mengomen iaitu pengomen terhebat di bulan oktober tuk november tunggu hujung bulan ini yer.. ^_^

dan tak lupa juga pada

Pengelike Page https://www.facebook.com/CcicutedollyliciousStudio yang ke 500
Follower blog http://ccicutedollylicious.blogspot.com/ yang ke 900
Follower www.ccicutedesign.com yang ke 1000

nanti cci kasi review dorang dan hadiah tuk korang sekali...cuma pengelike je yg x dek blog.. haishh.. ^_^







Tahniah..tahniah... kerana jari jemari korang betul-betul ohsemm... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 18, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: b e l o n p a n a s




hai korang... korang pekabar... sehat2lah hendaknya kan.. :).. errmm.. korang pernah naik belon panas x.. kalo cci x pernah lagi.. dan takkan pernah naik.. ngee.. takut woo.. gayat...tp bila ditengok di awan cantik dan best jekan... tambah-tambah lagi kalau belon tu warna warni.. cooolll.... ^_^ sampai sakit-sakit tengkuk tengok dia terbang ke atas. Tapi bila dilihat makin jauh dia ke atas.. makin dekat je rasa... macam satu perhubungan jugak... Biar jauh di mata.. tapi dekat dihati.. wee... so pada semua ibaratkan rindu tu seperti BELON yer.. erkk.. leh pakai ke ayat ni.. muahaha.. ^_^ bye tunggu di minggu hadapan.. insyallah..


psstt..psstt.. korang perasan x mekap doll tu.. makin tebal plak dia mekapkan.. muahha.. melampau.. :P

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: G o t h i c g i r l



Fuh...fuh.. berhabuk sungguh blog ni kan? da berminggu-minggu cci tak hadiahkan doodle tuk korang... almaklumlah bizi sesangat..ini pun sbb nak hilangkan stress ngan tempahan design...alahai...err.. agak-agak korang rindu tak dengan cci. APEE?? tak rindu..uwaaaaaaaa... sedeynya... cci tiap-tiap hari rindu dengan blog ni tau... :P 

err..korang nampak x doll kat atas tu.. ehhe.. cci buat gothic girl.. merah menyalakan.. warna dia sangat2 terserlah... tapi.. kenapa warna ini dipanggil gothic ek.. sapa tau..ehehhe...meh baca ni..




Apa itu Gothic?
Pada awalnya, Gothic bukanlah seperti yang kita kenali sekarang. Eya.. Gothic bukanlah satu cabang aliran music atau fashion. Sebaliknya, Gothic lebih kepada satu medium ideologi. Gothic sebenarnya berasal dari "VisiGoth", yang merupakan nama salah satu puak barbari dari Jerman, puak yang menghuru-harakan Kerajaan Rome ketika itu.
Dan ideologi tersebut terus berkembang secara sekular ke dunia artistic, dengan penggayaan yang gelap dan gloomy dan boleh dilihat pada senireka bangunan-bangunan zaman pertengahan abad, seperti di Andalusia dan Sepanyol.


Puak VisiGoth ( atau Gothic ) mula melebarkan ideologi mereka ke seluruh benua Eropah, dari Scandinavia hingga ke Russia, dan mereka juga bermigrasi keserata dunia dan meninggalkan ideologi seni mereka.


Manakala definisi Gothic secara budaya ( culture ) bagi pencinta Gothic adalah sebagai gambaran depresi, marah, kelam, benci, sedih kecewa dan kegelapan. Semua perasaan ini dijadikan sebagai satu budaya, trend dan music.


Gothic juga mendapat tempat dihati peminat music melalui genre mereka tersendiri. Dengan tona yang mendayu, mellow, gloomy dan lyric yang penuh diisi dengan perasaan benci dan sedih. Eropah merupakan tempat mulanya berkembang music Gothic ini bilamana wujudnya Xandria, Theatre Of Tragedy dan beberapa lagi. 


Music genre ini pada awal kemunculannya, sering dikaitkan dengan amalan"Satanisme" dan mengajar sifat membenci dalam diri. Namun pandangan negative itu dapat ditangkis kerana setiap lyric lagu dalam genre Gothic ini lebih kepada kesedihan dan depression diri. Lyric seperti ini dapat dilihat melalui band Goth seperti Lacuna Coil,Professional Murder Circle, H.I.M dan banyak lagi.



Tapi, music genre ini terdapat pula pecahannya. Seperti Gothic Classic, Gothic Metal,Symphony Goth Metal dan banyak lagi pecahannya yang tidak saia nyatakan disini. Namun, Gothic tidak cenderung ke arah black metal ataupun satanic. Dan kerana berbeza dalam pecahan ideologi dalam music gothic, ini membuatkan halatuju dangenre'nya bercanggah dengan black metal seperti Cradle Of Filth, Dimmu Borgir.

sumber:-  http://insecretlovewedrown.blogspot.com

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 15, 2012

HTML Colour code PART2


Next...Choose a Color Scheme!

Once you have your hex color value from the chart above, copy and paste it (without the #) into the form below the color wheel and it will generate a matching color scheme for your website.
This is a great tool to use if you're trying to come up with cohesive colors for your navigation, background, hyperlinks, etc.
Remember, it's best to choose 3-4 colors max and use them consistently throughout your website. It will make it look more cohesive.
 


Credit to http://www.2createawebsite.com

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 12, 2012

Promosi: Template Simple Design

Sticky Post

Klik gambar jika x nampak

Jom Tempah Sekarang!!





Kenapa harga template blog yang cci jual mahal?

ini kerana setiap design yang cci buat adalah custommade dimana cci x kan recycle design tersebut untuk blog design org lain.. dan kartun yang digunakan adalah dari kartun yang cci lukis.

idea diambil kira, cas untuk elektrik, masa, dan kepenatan untuk melukis.

design juga bukan diambil dari mana-mana blog org lain crop atau amik dari freebies seperti yang dijual oleh orang lain.

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 10, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Little Bee


beeeezzzz....beezzz.... muehhe.. cci pun tak tau nak taip apa.. jadi just tengok jelah ek... ngeee... *kartun yang telah direject.. ehehe.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 8, 2012

Review Hadiah Pemenang BLOG SIAPA YANG KAWAII TU? (PART1)









hai korang... aritu masa contest korang x tengok pun lagikan hadiah dia yg camne.. masa tu cci nak bg seprise.. sebab apa.. tunggu keluaran terbaru dari silkygirl dimana semuanya pink.. ehehe.. nampak x..nampak x.. ^_^ kotak yang berwarna pink tu.. ^_^ cute tau bekas dia.. tu namanya BB 2 way Powder + Foundation...bedak tu ade 2 kegunaannya.. iaitu bedak dan foundation.. jimatkan.. x yah nak beli foundation da.. dan juga Blusher warna yg mungkin sesuai untuk kedua-dua mereka.. heeee.... ^_^ dan Lip Gloss...yeahh..set makeup yang diorang dapat adalah:-
1 set Makeup Silky Girl:-
2x BB 2 way Powder + Foundation
2x Blusher
1x Lip Gloss
1x Tony Tint (bukan silky girl)
dan untuk Bookmark juga diorang akan dapat.. begitu jugak top komentorr setia cci.. ^_^ yeahh.. kali ni insyallah cci akan bg pada mungkin 10 orang yang bertuah atau lebih... insyaallah.. ^_^ jadi rajin2 la komen yer.. mueheh.. ^_^ k lah.. nanti bebila cci up untuk bookmark pada entry yg akan datang.. tengah dok pikir nak design yg camne.. ade idea x.. kasi sikit.. ehehe...^_^ byee...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 4, 2012

Cci nak share sesuatu...





hai korang.. lama plak cci x hupdated apa2 tentang artwork cci kan.. ehehe.. nak BW pun x sempat agi.. rindu nak komen2 kat blog korang.. korang jgn risau k.. nanti kalau semua kerja cci da siap... cci akan BW ke blog2 korang..*bz mengalahkan menteri tui.. huahuahua.....
Ok tentang template kat atas tu.. cci makeover untuk blog Kak Bui.. just simple jer,, asalkan comey dan sedap mata memandang.. org kata apa just nice.. muahaha.. *x yah nak berorang putih sangat la cik jemah oi.. wahaha... pd template tersebut cci lukis kartun gegel.. omay x.. omey x.. k lah.. kalo korang sudi jengah la blog kak bui tu ek.. kalau nak tengok secara live blog kak bui..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Nov 1, 2012

keputusan contest "blog siapa yang kawaii tu?"

tahniah buat pemenang.. ^_^

sila terjah ke blog beliau k..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 31, 2012

"Saya nak menang doodle"



Hai korang.. cci join GA ni.. Penganjur dari Azzah.. alaa.. korang tengok doodle tu pun da tau da siapa punyakan.. jadi apa lagi jom lah join ramai-ramai..^_^ sebelum tu jom baca ayat bodek cci... ngeee... :P


Cci nak doodle azaah sebab comel sangat.. lain dari yang lain.. dan ada trademark tersendiri. Dan yang paling cci suka sekali doodle azzah ada pelbagai versi dan style.. dan yang tersangatlah fahionista.. cci pun jeles tau... ^_^ dan yang paling cci suke bila azzah buat quote mmg best sangat..dan soo sweet.... azzah cci x peduli cci nak jugak doodle tu.. *walaupun tahu x menang.. tapi nak jugak... plsss... (sambil wat muka comel) ^_^ doodle azzah comey...cuteee...kemas sangat...dan sempurna sangat doodle tu.. ^_^ jadi apa kata azzah bagi cci menang ye... ehehehe... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 30, 2012

Mencuba Sesuatu Yang Baru

100% SAI

hai..hai.. jumpa lagi.. eheh.. ok kat sni cci nak share sesuatu ngan korang.. ^_^ dimana ini kali pertama cci mewarnakan potrait.. ngeee... tp outline tu dilukis oleh SWEET GULA HATI cci cuma mewarnakan sahaja... ermm.. satu pengalaman yg bagus untuk cci.. dimana mencuba sesuatu yg baru.. yg penting usaha..^_^ ingat nak cuba lukis potrait anak sendiri bila senang nanti.. ehehe.. ^_^ sweet ko buat outline k.. :P ngeee...


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

SENARA NAMA TOP 10 'BLOG SIAPA YANG KAWAII TU?'


Berikut adalah senarai nama 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'
(Top 10) 

bagi yang terpilih di dalam senarai Top 10 cci akan pilih lagi untuk senarai Top 4 di mana pemenang akan diumumkan di blog
KawaiiDysha 01/11/2012




Pesanan dari Penaja:-
Oleh kerana tarikh contest ni akan ditutup pada 1/11/2012 maka setiap blog yang join untuk contest tersebut sekiranya layak untuk masuk ke peringkat akhir iaitu pemenang TOP 4, maka kami sebagai juri berhak untuk memilih mana yang lebih terbaik dan yang patut menang. ^_^ dimana kami mencari 100% hasil dari tangan sendiri.

 Gud Luck

Tiada isu pilih kasih disini ye... :) semua keputusan adalah muktamad dan mengikut terma & syarat yang dikehendaki.

nak join klik sini

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 28, 2012

Senara Nama Top 20 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'


Berikut adalah senarai nama 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'
(Top 20) 

bagi yang terpilih di dalam senarai Top 20 cci akan pilih lagi untuk senarai Top 10 pula.. Jeng..Jeng... Nantikan..pada hari berikut.

Tarikh: 30.11.2012
Hari: Selasa
Jam: 1.00 tghr






◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 27, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Syukur Sesangat ^_^


100% Ai + touch up SAI


hai korang sehat ker.. muehehe.. ^_^ mestilah sehatkan... banyak makan daging korban x.. kalo banyak tu ingat2 la cci kat sini.. ehehe...
yeaayyy... akhirnya da siap mata baru dolly cci hijau lagi.. ngeee.. :P tapi x dekla secantik mana pun.. biasa2 jerk.. ^_^ asalkan kita bersyukur dengan apa yang allah beri kelebihan dan kekurangan yang ada pada kita kan.. ^_^ mesti ada antara korang ade kelebihan tapi x dapat nak ditonjolkan...pada pendapat cci kan.. lebih baik korang tonjolkan aje bakat yang ada tu..contoh macam melukis.. korang lukis jer banyak2 kali.. practice make perfect org kata.. camtu gak cci.. tak dek belajar dimana-mana pun.. cuma satu yang penting minat dan jangan mengalah dan berhenti...bukan cci jer tau... MIJ, DYSHA, AZZAH... kita orang semua serupa.. bermula dari 0... ^_^ jadi x salah kalo korang juga berusaha seperti kami... ^_^ jadi pesan cci.. berusaha untuk menjadi yang lebih baik dari yang terbaik.. ^_^ .. pedulikan apa kata orang... kalo mcm cci.. itu semua cci anggap memberi motivasi pada diri cci.. untuk menjadi lebih baik..
ok kat sini cci nak share sesuatu bagaimana cci warnakan mata doodle tu dan warnakan kulit dia dalam SAI.. jadi meh kita tgk video ni ek... ^_^ enjoy..





Kredit dari YOUTUBE


UPDATE: psstt...psst.. ape pendapat korang ngan rupa baju baru ni.. kali ni semuanya cci gunakan bright colour.. no pastel2 lak.. ehehe... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 26, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Moooooo...



Sudah mau kene korban.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 25, 2012

✿◕‿◕ So Kawaii: Salam Aidil Adha

100% Ai
Sapa yang nak share leh amik k.. ^_^
http://1.bp.blogspot.com/-XH8EyI5C1pU/UIgT9rLrlMI/AAAAAAAAF64/p5kZlb4u-_4/s1600/Rayaadha_cci.jpg
Di kesempatan ni.. cci nak ucapkan selamat hari raya aidil-adha buat semua.

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 24, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Si Gadis Bunga


100% Adobe Illustrator

hai..hai... ehhehe..cintaku pada Ai tetap x berubah.. walaupun hakikatnya aku curang.. wahahah... rajin plak aku update entry kali ni.. ngeee... rasanya lepas ni mungkin akan kembali bz.. jadi cci nak share sesuatu dimana si cherry telah kembali.. ke rupa yang baru.. yeayyy,,, x banyak perubahan pun... cume kali ni cherry senyum nampak gigi...pakai eyeshadow..ade sikit highlight di hujung mata dia.. nampak x..namak x...ehehhe...dan contact lens sikit hasil renungan dr majalah kesukaan cci iaitu mangga dan sayang muslim ^_^ tentang warna pulak.. cci cuba tampilkan warna seperti di dalam SAI kalo korang perasan.. ade sikit shading di keliling muka dan badan dia.. ^_^ yeahh.. berjaya.. ok tu jer... bai..





Bisnes Kad ^_^


kalo terlepas bacalah ni: http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/so-kawaii-terbanglah-setinggi-awan.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign