Oct 27, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Syukur Sesangat ^_^


100% Ai + touch up SAI


hai korang sehat ker.. muehehe.. ^_^ mestilah sehatkan... banyak makan daging korban x.. kalo banyak tu ingat2 la cci kat sini.. ehehe...
yeaayyy... akhirnya da siap mata baru dolly cci hijau lagi.. ngeee.. :P tapi x dekla secantik mana pun.. biasa2 jerk.. ^_^ asalkan kita bersyukur dengan apa yang allah beri kelebihan dan kekurangan yang ada pada kita kan.. ^_^ mesti ada antara korang ade kelebihan tapi x dapat nak ditonjolkan...pada pendapat cci kan.. lebih baik korang tonjolkan aje bakat yang ada tu..contoh macam melukis.. korang lukis jer banyak2 kali.. practice make perfect org kata.. camtu gak cci.. tak dek belajar dimana-mana pun.. cuma satu yang penting minat dan jangan mengalah dan berhenti...bukan cci jer tau... MIJ, DYSHA, AZZAH... kita orang semua serupa.. bermula dari 0... ^_^ jadi x salah kalo korang juga berusaha seperti kami... ^_^ jadi pesan cci.. berusaha untuk menjadi yang lebih baik dari yang terbaik.. ^_^ .. pedulikan apa kata orang... kalo mcm cci.. itu semua cci anggap memberi motivasi pada diri cci.. untuk menjadi lebih baik..
ok kat sini cci nak share sesuatu bagaimana cci warnakan mata doodle tu dan warnakan kulit dia dalam SAI.. jadi meh kita tgk video ni ek... ^_^ enjoy..





Kredit dari YOUTUBE


UPDATE: psstt...psst.. ape pendapat korang ngan rupa baju baru ni.. kali ni semuanya cci gunakan bright colour.. no pastel2 lak.. ehehe... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

26 comments:

Nurul Aini said...

Cantiklah..terbaik. Nak copy lah tutorial tu ye..hehe. Terima kasih share.

Nazurah ♥ said...

Comel gila
design baru blog akak ! :O
Doodle pun sama makin chibi . Hihihi ^^

Nazurah ♥ said...

Amat terkajut ! Design akak dah bertukar :O Tadi saya fikir ni blog sapelah , sebab lain mcm je , rupenya blog akak ! Hahaha. Btw , comel gileee doodle tu ;D

Nurmujahidah Ismail said...

gigi dye,, hehe,,, cute!!! :D

Nizam Erul said...

hurrmm , betol jugak tu .

Afifah Hayati said...

kawaii blog akk . thnks sebab tunjuk cara nak kaler mata guna SAI

BiskOt said...

thumbs up! saya memang kagum dengan anda semua. sangat2 kagum. ^^b bezanya kita didunia ini malas dengan rajin je kan. ngee~

selamat kelaut. XD

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

gigi due ketul comel... jgn berhenti belajar dan kgn takut untuk mencube sesustu yg baru

Farisha Idayu said...

WA comelllnyee..farisha tak reti gune AI.Susah .. Cci dr belajar mana ek ..hehe .. Design kak cci memang sentiasa chumel

Azzah said...

azzah pun nk cuba gak wat mata camtu..nak pinjam tutor ye cci..

Cikgu Ma said...

thanx for sharing cci...saya bleh feel mcm mana perasaan bermula dengan Zero tu...sebab saya sedang melaluinya sekarang....memang akui sekarang masih kurang mahir melukis mata dan bibir...kalo bleh nak buat doodle dgn identiti sendiri...buat masa sekarang ikut cth dan tutorial... nak bg terer mcm cci dan lain2 jugak ^_^

merahitujambu said...

tutorial mudah dr sai..jadi adik2..mari belajar ya


salam aidiladha cci

fatin amalina husna said...

in sha Allah..mungkin bakat terpendam husna tu ada kat tempat lain..hehe..

cantik2..rajin kak Cci tukar header..=)

dEdEQ dE wIshEs said...

KAK CCI .. WAH .. CANTEK .. N CANTEK RUOE BLOG BRU KAK CCI NI .. LIKE THIS .. <3

deno said...

ingin jadi lebih baik... insyaallah...

Syarafi[skyforce331] said...

blog ni comey!! gilak!!.. :D thnks share t utor tu :)

♥ Safiena ♥ said...

Memang betul apa yg Cci bagitau tu. Starting from zero. Akak pun belajar sendiri, berpandukan video tutorial dan knowledge dalam melukis art digital memang TOTALLY ZERO.

Alhamdulillah dah tahu basic sikit2 dan sentiasa praktis setiap kali ada masa yg terluang.

Cantik dan comel design layout baru ni. Bersinar2 bebola mata akak. ^_^

boni kacak said...

wah..comelnya...hehehe

Nurul said...

Comelnya! Err .. I have a gift for you kak Cci! http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/2012/10/doodle-for-kak-ccicutedesign.html

Nurul said...

Mood mendesign ke laut pula , kak Cci ? Haih~

Atirah ★ said...

Wahh ! Comel mata tuhh . takramai yang boleh buat part mata tu , termasuk sy . :D

Mieya Atiera said...

cool lah. nampak ceria gituw !

nazha anua said...

mata kat gambar tu lagi win..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Wah! Trime kasih..semangat rasanye lepas bace..nak buat lagi dan lagi..(^-^)

#Rania ajak masuk tido (-.-")

syiela said...

comel... syukur alhamdulillah

rajinnya.. tak pandai la design mendesign ni :)

rAIHan said...

cantik kaler..:)

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign