Jan 30, 2012

Dongeng: b l u e r i d i n g h o o d

Blue Riding Hood
Tahniah buat Azza kerana menang contest Adore Your Arts.....so inilah hadiahnye dari cci... Tahniah... mmg cantik gambar yg diambil... ^_^ nk keputusannyer klik CNI dan nak tgk gmbr yg terpilih oleh WLA


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 29, 2012

d o l l y f o r s a l e

Red Riding Hood

SOLD

Repunzel


Cindarella

SOLD

Dolly for sale setiap satu RM15 dan RM5 tambahan Font... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 28, 2012

h e a d e r s p o n s o r


salam semua... ok..kat atas tu header sponsor dr cci.. ^_^ untuk contest Ninie... camne ok x...pada yang berminat nak tempah header seperti diatas boleh tempah pada cci... murah jerk hanya RM30 sahaja ^_^ jom join contest Ninie banyak sponsor dan hadiah yang best-best tau... 


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

D o l l t a r e r i f


salam sume....nampak x dolly tu...ehehe...ok dolly tu cci balas art trade dari are rif...seorang jejaka yang sekang ni da mula mahir dalam melukis vector dan dodol.... di mana beliau sekang tgh penin nak cr identiti doodle beliau sendiri... ^_^ pada are arif harap terima dolly ni sebagai pembakar semangat tuk hadapi peperiksaan yang mendatang... dan juga semangat tuk melukis dalam Ai...


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

d o o d l e * l a g i





bila da mula suke berdoodle habis sume aku kejekan...muahahhaha.. :P 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Special Entry: Cenderahati untuk Dijual

Salam semua... ni adalah stiky note (kertas kuning) scroll ke bawah tuk entry yg terbaru ^_^




da siap print.. cantik tau warnna dia...puas hati sesangat... ^_^ nak tgk lagi..
leh klik Cni
::TERJAH::


Pada yang berminat nak jadi member cci anda boleh beli Member Card ni dari cci 
ID Card / Member Card
Front Side
RM15 (Tanpa Postage)


Back Side


Mouse Pad RM35 (tanpa postage) 

Car Sign RM25 (tanpa postage)
Mug RM30 (tanpa postage)
Kartun Leh pilih dr blog ni dan perkataan boleh request





Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya: 0125453660 (ina)
atau email saya ke ccicutewm@gmail.com

Cara pembayaran boleh bank in ke acc saya:
Maybank


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 24, 2012

l e p a s t e n s i o n






salam semua.. ni adalah hasil dr tangan cci sendiri cubaan kali pertama mendoodle dan tempat cci wat uji kaji adalah di speaker lappy cci sendiri..muehehe...syian speaker tu jd mangsa cci lukis doodle...wahahah... so ape komen korang... comot giler kan... ^_^ k lah... jom kita tgk...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 23, 2012

Segmen : Adore Your Arts Part II



Tamat sudah segmen Adore Your Arts Part I.Gambar gambar sedang dinilai oleh ahli ahli juri terhebat di WLA[WeLoveArts].Markah akan dikira dan Fiza akan umumkan para pemenang a.s.a.p.Kini Part II pulak,Masih menggunakan rules yang sama tapi hadiahnya berbeza dan penyumbang seni juga adalah orang yang berbeza.

Untuk Part II ni,penyumbang pertama adalah Adam pengetua WLA.Dari segi bakat,memang tak perlu cerita panjanglah.Dia memang berbakat besar dalam seni.Macam macam dia tahu dan dia tak pernah kedekut ilmu.Kadang kadang masa membataskan aktiviti seni dia.Tapi dia masih boleh menghasilkan seni yang superb macam Vector/doodle/photo effect/3D graphic dan macam macam lagi.

Ini sumbangan adam untuk minggu ni,vector cartoon.Kalau nak tengok tutorial dan hasil seni adam boleh pergi ke >>Blog Adam

Kedua pulak,Mar yang misteri suatu ketika dulu.Sekarang dah tak misteri lagi,adakah Mar telah bukak topeng kesayangannya?Kalau nak tahu..korang kene terjah blog Mar nanti ye.Mar mula menvector akibat pengaruh penvector di WLA.Salah satu hasilnya seperti kat bawah ni dan akan menjadi penyumbang vector untuk minggu ni.

Walaupun dulunya Mar ni misteri tapi dia sangat peramah orangnya.^__^Selain berseni mar jugak ada share macam macam application untuk smartphone android.Apa kata terus terjah >>Blog Mar

Yang ketiga untuk minggu ni adalah Colattachoc Inaleesya Cci yang memang terkenal dengan dolly nye yang comel loteh tu kan.FYI,CCI ada buat tempahan bizkad/doodle/banner dan lain lain.Kalau nak tempah,bolehlah roger roger CCI.Jangan risau,CCI peramah orang nya.Hasilnya gerenti memuaskan korang punya.Sumbangan CCI minggu ni adalah dolly comel macam kat bawah ni.

Semua hasil kerja CCI di daftarkan atas hak cipta terpelihara CCI.So,korang tak boleh nak simply tiru,cetak atau amik hasil kerja dia.Kalau nak boleh order.Kalau nak FREE,kene join segmen ni lah.Best kan?Apa kata jengah dulu ke >>Blog CCI

Akhir sekali adalah Fahmi Mahat,Sifu flash Fiza ni.Sangat pemurah bagi ilmu,tanya lah apa saje..gerenti dia jawab punya.Flash tu mainan dia je tau..kira memang pakar flash lah ni.Ramai blogger tempah header dan banner flash kat Fahmi ni.

Selain header flash,Fahmi jugak pakar menvector dan boleh juga hasilkan seni yang lain.Kalau dah nama pencinta seni mesti macam macam boleh kan.So,Fahmi akan sumbangkan flash header untuk minggu ni.Contoh macam kat bawah ni


Kalau nak header flash FREE,kenalah join segmen ni okay ^__^ .Kalau ada yang nak order boleh ke >>Blog Fahmi Mahat

Rasa teruja tak dengan sumbangan kat atas tu semua.Minggu ni menawarkan vector cartoon/vector potrait/dolly dan flash header.Kalau korang nak salah satu di atas,korang joinlah segmen yang best dan berbaloi baloi ni.Tak dapat kat mana mana kedai okay.^___^.

Kepada mereka yang dah join Part I,boleh join lagi Part II ni dan berikutnya.Kepada yang belum join.Jomlah join.Syarat pun mudah je..

Syarat
-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part II"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.
[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkanhttp:// dan www.
*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^
nak tgk contoh entry dan gambar>>click here
Pemilihan pemenang
-Setelah tamat tempoh segmen,semua gambar  akan diadili oleh ahli WLA.
-4 gambar yang menarik dan berseni akan dipilih sebagai pemenang.

Tempoh segmen
23Jan 2012>>>29Jan 2012[jam 11:59pm]


notapink : Buat masa sekarang adam sedang bz dan agak kurang sihat.In case kalau adam tak dapat nak join,Fiza akan gantikan tempat adam untuk buat vector untuk pemenang.Harap Maklum

GOOD LUCK!

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 22, 2012

Freebies: Chinese Girl




hai sume...kat sni ade feebies cci nak kasi sempena tahun baru cina... so ape agi..jom amik.. ^_^ jangan lupa komen k...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

S e l a m a t T a h u n B a r u C i n a

salam dan selamat sejahtera semua....kat cni cci ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina buat semua yang berbangsa Cina... semoga ceria, aman, hidup sihat, bisnes banyak bagus dan lain-lain lagi.... tq.. ^_^.. kalo boley cci mau itu ang pow boley ka.... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 21, 2012

JOM TAMBAH FOLLOWER!

Nk join klik banner

salam sume... cci nk join segmen ni...jom ar join...leh jenjalan kat blog dorang nnti... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 19, 2012

p e n d e k

hai sume.. tringin nak berambut pendek..tp cam x sesuai jerk... =-=" hmmmm

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 17, 2012

Segmen Senarai Blog Comel

klik banner tuk join



1-Copy header diatas dan linkkan keblog yuyue
2-Tak payah follow,just klik --> SINI  kalau nak tahu apa,klik la..bukan churp2 yer :)
3-dah siap,tinggalkan link segmen kat komen entry ni

Segmen ni akan TUTUP pada esok hari,xkesah la ramai ke tak..yuyue just nak kumpul blogger yang blognya comel2..offer blog korang sendiri lagi bagus,dan tagkan seberapa ramai blogger yang korang rasa blog dye lawa :)


hai sume...nampak x banner kat atas tu.. ^_^ muehehe.. cci nak join segmen senarai blog comey... *comey ke blog aku neh...muehehe... pada tuan tanah segmen tu.. cci ske tgk blog awak...cute dan simple jerk... header dia pon comey sangat... ske cci tgk.. ^_^ *bkn bodek k... ^_^.. so harap2 terpilih la ek... ^_^ 

 cci nak tag x kira gak..muehehe....


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Jan 16, 2012

Freebies Background Black Vintage (Part III)

http://3.bp.blogspot.com/-JPEL92aS71c/TxQ93Vq6E9I/AAAAAAAABjc/anGxP2nxymo/s1600/vintagecci8.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-qCAs9bv6U-I/TxQ97My3grI/AAAAAAAABjk/HTS6G-uu_Qk/s1600/vintagecci9.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-i2ckr9qvpxM/TxQ9_5dSzlI/AAAAAAAABjs/yGmXEOKppkM/s1600/vintagecci10.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-3T2f14oMwbc/TxQ-D5LVfeI/AAAAAAAABj0/NAHs18Mrjpk/s1600/vintagecci11.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-39c6HQ4GgqY/TxQ-ID8Y6fI/AAAAAAAABj8/E-MzcygmKZ4/s1600/vintagecci12.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-iU8jG1F8gtQ/TxQ-TKLsHtI/AAAAAAAABkE/O5jrQ14DX2A/s1600/vintagecci13.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-e0fEEscooiE/TxQ-WuCR9-I/AAAAAAAABkM/ej8J3-fJH4k/s1600/vintagecci14.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-9eXKXFmBruk/TxQ-bQfsn8I/AAAAAAAABkU/W14dU_ne_U0/s1600/vintagecci15.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-RpbUrfakXZA/TxQ-ftpdzWI/AAAAAAAABkc/v2VH2VmyLOo/s1600/vintagecci16.jpg

wahh...baik ati btol mlm ni...wahahha.... sementara lepas tension ni ler jadinyer... ^_^ muahaha.... vkali ni background itam vintage plak... so pe agi..jom ar amik... ^_^ cam biasa jgn lp komen ek.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Freebies Background (Part !!)









salam sume....ok..ni feebies background vintage tuk korang...aritu polkadotkan... kali ni vintage plak..muehhe...cci harap korang ske la  ek.. ^_^ muehehe.... so enjoy..jgn lp komen k...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign