Aug 31, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Biru... Blueee?


haa.. korang pekabo sehat ke.. cci harap sehat2 selalu.. ceh.. mcm ayat dlm kad raya plak.. ok.. cci pon malas nak bebel panjang2 bukan ape.. cci nak bagi doodle yang serba serbi biru tu kat shida....ini kerana shida minat biru kot.. sbb blog beliau banyak warna biru...oleh kerana beliau join Saya Nak Kad Raya aritu.. link blog shida (mesti korang kenal beliau punyalah..) telah mengaut banyak org ke blog cci.. iaitu Top Referral ^_^ jadi cci nak la bg doodle tu kat beliau..^_^ ehehhe hope shida suke.. terjah SHIDA


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Selamat Meyambut Hari Merdeka

cci ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA... dah 55 tahun kita duduk di dalam negara MALAYSIA yang MERDEKA.. tiada peperangan...tiada kebuluran...tiada hamba abdi...tiada peperangan sesama islam... syukur alhamdulillah... aku bersyukur kepada mu.. kerana lahirnya aku di dunia yang jauh dari peperangan....

ADAKAH KORANG BERSYUKUR KERANA KITA DILAHIRKAN DI MALAYSIA..? fikir-fikirkanlah... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 29, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: I Love Green

hai semua... korang suke hijau x.. cci suke hijau tp x dek la sampai fobia ngan hijau.. ehehe.. pink tetap dihati.. ^_^
hijau ni kan.. bila tiap kali kita lihat.. kita mesti rasa segar biji mata kita kan.. rs tenang jerk.. ^_^ kalo cci stree cci mesti kuar dan tgk keindahan alam yg kehijauan... x perlula sampai masuk dalam hutankan.. depan umah pun boleh.. :)

nota tangan:- kalo korang nak tahu.. cci nak upload sisesunngut tu amik masa 2 hari tuu.. huwaaaa... tenet makin x mesra alam.. camno nak bw ke blog2 korang... nak balas komen pun tersomput-somput... (tgh tunggu unifi dipasang dalam minggu ni =_=")



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 27, 2012

HARAP MAAF

cci minta maaf x dpt nak blogwalking ke blog2 korang.. line tenet cci semakin lama.. semakin kritikal.. x guna tul P! wimax ni.. memula jerk ok.. pehtu semakin hari semakin hampeh... line makin teruk tahap gaban... gaban berlawan pon x seteruk line ni.. tersangkut2 cam sengugut jerk... eeii... 

nanti bila cci da tkr line tenet lain.. cci akan lawat blog korang ek... ma ceh pd semua yg x jemu2 dtg lawat cci kat sini... ^_^ 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 24, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Kad Raya dari Blogger


CIKOT:- ma ceh bebanyak cikot.. comel2 sume kad dia... jeles ok.. ehehe.. n terima kasih sbb jadikan cci sebagai idola cikot.. wahhh.. terharu plak.. ^_^
kalo korang nak tahu cikot ni seorang freelance designer.. sume design dia ohsem2 belaka.. kalo x caye tgk la kad raya tu.. sooooo kreatif.. suke..suke..suke... n UNIKKK.. sangat... ma ceh...


DYSHA:- Haaa... yang ni cute kan.. suke sangat...mmg cute sangat kad raya dysha...ngan doodle yg super duper cuteee... kalo korang nak tau.. ade yg kata kami ni kembar ehhe.. bkn kembar pd rupa.. tp kerana kartun kami.. huahuahua... ^_^ kalo korang nak tau kami ni kembar ke x.. terjah blog beliau tau...


SHIDA:- ma ceh pada shida sbb nak bertukar-tukar kad raya dari CCI...suke..suke..suke.. ^_^best tau tkr2 kad raya ni.. x kirala hasilnya cun atau x.. yg penting ikhlas dari hati... shida ni jugak blogger yg femes tau... sapa yg x kenai shida.. eheheh... orgnya comey jerk.. ^_^ ma ceh shida..


RIEN:- Ma ceh rien sudi hantar kad raya pada cci.. ^_^ cute sangat doodle tu... kreatiff.. ^_^ suke2..rien pon pandai buat doodle.. macam2 cerita yg disampaikan melalui doodle.. 


so camne.. da tgkkan sume kad raya tu.. mereka semuanya ohsem...dan ade cara teresendiri untuk menyampaikan cerita... ^_^ cci harap korang semua sentiasa sukses dan berjaya di masa2 hadapan.. insyallah.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Terima Kasih Dan Duit Raya



Salam Aidilfitri.... chewahhh... sakan no sambut raya... ehehe... agak2 dpt banyak x duit raya... kalo banyak bak mai sini sikit.... x sikit.. banyak pon x pa.. :P.. wahh.. kaya la korangkan... mueheh... 
ok... kat sini.. cci nak ucapkan terima kasih pada korang.. walaupon cci x dpt nak BW ko blog2 korang almaklumla rayaaa kan... n terima kasih gak korang sudi lawat blog cci yg x seberapa ni.. ^_^ nanti cci akan terjah ke blog2 korang ek.. wat masa ni.. line x bape ok.. hampeh tui...
errr....errmmmm....fiuuuuu..eerrr...eerrmmm... :P psstt..ppstt... korang pasan x perubahan pd blog cci ni.. :P muehhe... sbb kat kg x dek wat ape sangat.. jd cci wat la template yg berupa kucin.. idea ni dtg dari blogger cci.. yang dikatakan kembar cci iaitu Puan Dysha sbb cci tengok cam best plak buat template camtu.. muehhe.. ^_^ Puan Dysha jgn mara haaa.. hahahha.. :P tp template ni cci guna kejap jerk... mungkin guna selama beberapa minggu jerk... pehtu guna template lama kembali...^_^ pastu ingat nak let go template meoww..meoww ni.... err.. ade ke yg berminat.. muehhhe.. :P ok lah.. tu jerk.. 
Selamat hari Raya..


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 14, 2012

SELAMAT HARI RAYA


Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Dan Batin
Daripada Kami 
jika ada terkasar bahasa, terasa hati dr cci, halal makan dan minum jika ada,
mohon keampunan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki... 
Selamat Hari Raya..

cci akan bercuti balik ke kampung pada 14hb Ogos, 2012 hingga 22hb Ogos, 2012
doakan kami selamat sampai dan pulang ke kg dan rumah kami..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 12, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Love Allah

http://3.bp.blogspot.com/-qPcYeOjq3sc/UCbPZoN19bI/AAAAAAAAEU8/iX7HNY6yaL4/s320/love.gif
Siapa yang suke boleh ambil yer.. ^_^

"Sesuatu yg kita cintai belum tentu mendatangkan kebaikan kpd kita.Manakala sesuatu yg kita benci belum tentu mendatangkan keburukan kpd kita.Percayakah kita sutera yg lembut dan indah serta mahal harganya berasal daripada seekor ulat.Putus cinta adalah bukti bahawa tidak ada cinta sejati kecuali cinta Allah".

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 10, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Jom join Bloglist Cci

CLOSED

STICKY POST
scroll ke bawah tuk entry yg baru


http://1.bp.blogspot.com/-ROKqD3ryI90/UCEdr_c_E1I/AAAAAAAAEOY/x4wSv3sGOYg/s320/banner1.gif
hai...hai.. korang cci nak wat beberapa senarai dalam Bloglist Cci ini kerana bloglist cci sekarang sudah bercampur aduk. Jadi cci akan buang semua senarai bloglist untuk bloglist yang baru. Jadi kalo korang berminat hendak bertukar link boleh la join Bloglist ni... 

Syaratnya mudah jer:-

1. Korang copy paste banner kat atas tu letakkan di dalam 1 entry yang bertajuk
"Jom join Bloglist Cci"
dan
BACKLINKkan entry tersebut di entry ini :)

2.  Sertakan skali jika korang adalah pendoodle atau bukan contohnya:- 
Saya adalah Blogger Doodle
atau
Saya Bukan Blogger Doodle
(ini kerana cci akan buat beberapa bloglist yang sesuai dengan blog korang)

4. Korang kena la jugak letak link cci di bloglist korang. Jadi barulah adilkan.

jadi setiap entry yang korang update cci pasti akan ke blog korang untuk singgah n komen di entry korang.

Tarikh Tutup:-
10/8/2012
Tepat Jam 9.00 mlm



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Ais Krim


wah... bulan2 posa ni... kalo nampak jerk ais krim mesti teringin.. anak-anak pon ape lagi terus suruh ayahnya beli..kalo korang nak tau.. dr pukul 5 ptg sampai nak berbuka puasa, kejap-kejap buka peti ais... kejap2 buka peti ais.. haishh... x sabo sungguh dak dua orang ni.. termasoklah maknya.. harharhar.. #gurau jerk.. elok jerk berbuka.. herrmmm.. ape agi.. trus sambar ais krim dulu.. ish..ish... anak sapa la ni.. =_="


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Bazar Ramadhan

bila pergi ke bazar ramadhan perkara diatas salu x berlaku...eheheh.. tapi pada cci selalu berlaku.. kononnya bila pergi x nak beli banyak2, tapi beli sekadar yg penting jerk... tapi bila da sampai berlaku jugak cam di atas tu..bila da beli mulala terjadi isu pembaziran.. beli banyak2 pastu x termakan... membazir jerk... tu la yang dinamakan nafsu kan.. =_=" *pengaruh syaitan laknatullah betui... tapi sekarang alhamdulillah cci x lagi cam dulu.. ehehe.. beli sekadar rasa btol2 nak jerk.. terus balik... tapi bila bawa anak2 berlaku lagi perkara diatas.. huhuhuhu.. 
Moral: jangan bawa anak-anak jika hendak pergi ke bazar ramadhan habis sume dia nak borong... kan da membazir... =_=" 


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Tak Tau Camne?

http://2.bp.blogspot.com/-2xJu_QVXwPM/UCP1tOMHnTI/AAAAAAAAEQA/8rc_VcsyKPM/s320/kawaii.png
hahahaha... nampak x kat atas tu.. comey ker... hope comey la ek.. sebenornya cci lukis camtu cobaan membuat rambut ala2 ape tu.. anime ek.. anime errr.... ermmmm...errr...errmmm... ok abaikan.. ehehe.. kalo korang suke leh jer amik.. ^_^ saje jerk nak try..  *semputtt 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 9, 2012

"Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!"


cci nak join contest ni... tp cci yakin blog cci ni biasa-biasa jerk.. ^_^ tp x la se cool mana..kankankan.. ^_^
jom ar join reramai.. leh kenali ramai blogger lain.. x rugiii pon.. ^_^
 cci nak tag 

Pesanan Penaja:-

Syarat penyertaan

1. Mestilah menjadi follower Belog cik si pipi merah
2. Buat satu entry bertajuk "Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!"
3. Dalam entry tu anda wajib letak 1 entry korang yang terbaik (letak link je)
4. Letak banner Belog Cik si pipi merah dalam entry tersebut dan linkkan ke Belog Cik si pipi merah
5. Tag SEORANG rakan blogger dan pastikan dia tahu dirinya ditag
6. Letak link entry tu dekat sini

Senang kan? Macam tak biasa pulak.
Hadiah? Wang tunai /duit raya sebanyak RM50. Pemenang hanya seorang sahaja! Tapi 5 blog akan dipilih untuk Blog Review!

ada hadiah MISTERI untuk TOP REFERRAL.. untuk korang terus kan promote ye!


 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Update Bloglist Cci

Nanti korang semak bloglist kat tepi tu ade x blog korang dalam tu... takut ade yang tertinggal... bye.. ^_^

**UPDATED 9/8/2012

Cci akan blogwalking ke blog-blog korang dan cci akan lihat kat bloglist korang ade x link cci... jd jika tiada link cci disitu, serta merta link korang juga tiada di bloglist cci.. ^_^ jangan marah ek.. ^_^ kita kenala adilkan..kan..kan... :P

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Cci dapat Kad Raya

Kad Raya tuk cci jerk.. :P


hai korang... nampak x.. nampak x.. kalo x nampak gak kompom korang jeles... mana la tau kot2 wat x nampak.. ehhee... Kad Raya Digital ni cci terima dari Anirah yang suke nyakat cci tiap kali up status di FB eheheh... cute x.. cute kan.. suke sesangat.. cci suke rumah tu.. nampak comel... *_* bling2 mata cci bila tgk.. ehehhe.. ma ceh bebanyak ek anirah... jom ar terjah beliau.. x rugi kalo kita nak menambah kenalan kan.. ^_^


dan ini juga


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 7, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Baju Raya


korang pekabor sehat ker... baju raya da beli ke... macam cci blum lagi.. x berkesempatan nak beli baju raya.. cuma sempat beli tuk dua orang budak comel iaitu anak cci.. tema kale oren polkadot... cantik pulak bila tgk.. ehehe.. jd cci pon beli la tuk dorang berdua tu.. ^_^ *x sabo nak tgk baju tu siap :P
Korang pula tema baju kale ape.. mcm cci oren n merah...  





◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Kad Raya Tidak Dituntut

Ini adalah mereka yang bertuah kerana cci telah pon membuat random yang baru jadi tahniah.. ^_^


3. 
http://atinbiah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

4. 
http://cintakumilikallah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

9. 
http://appleshera.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

Tahniah pada yang dapat Kad Raya dari Cci.. pada yang x dapat tu.. minta maaf banyak-banyak... mungkin bukan rezki korang.. *sedeynya rasa.. insyallah lain tahun depan cci buat kad banyak cikit.. ehehe.. ^_^

Noted: Sila beri Nama dan Alamat sepantas kilat 
Pada 7/8/2012 sebelum pukul 2.00 petang

atau Email: ccicutewm@gmail.com
Jangan lupa tau.. g tau skali tempat keberapa k.. :)


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 6, 2012

Keputusan (Saya Nak Kad Raya)

Pertama skali TAHNIAH pada yang bertuah ni.. :)

Akan mendapat Kad Glossy Photo Papper (Kad Berkilat) 
1. 
http://wanfarahnaimah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

2. 
http://imma-superman.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

3. 
http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-3.html 

4. 


5. 
http://chechomey.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html



Akan mendapat Kad Matt Laminate (Kad Tidak Berkilat)
6. 
http://madieygadis98.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

7. 
http://misspinky23.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-dari-cci.html 

8. 
http://dearbudakjahat.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

9. 
http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

10. 
http://sharksempoi.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

11. 
http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 

Tahniah pada yang dapat Kad Raya dari Cci.. pada yang x dapat tu.. minta maaf banyak-banyak... mungkin bukan rezki korang.. *sedeynya rasa.. insyallah lain tahun depan cci buat kad banyak cikit.. ehehe.. ^_^

Noted: Sila beri Nama dan Alamat sepantas kilat sebelum pukul 10.00 malam

atau Email: ccicutewm@gmail.com
Jangan lupa tau.. g tau skali tempat keberapa k.. :)

Jika tiada tuntutan Kad Raya cci akan pilih lagi secara random bagi untuk mengantikan tempat yang kosong.
sekian, harap maklum.. :)

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 5, 2012

Senarai List Blogger (Saya Nak Kad Raya)

Keputusan akan diumumkan pada:-
6/8/2012  
5.00 petang

Wahhh... x sangka seramai begini yang mahukan Kad Raya dari cci... sambil menunggu waktu keputusannya korang leh cek dulu no korang dan link korang btol atau tak.. (sambil-sambil tu korang boleh la terjah menerjah ke blog-blog kengkawan blogger yang lain... dapat kawan baru kan.. ) ^_^ nanti bila keputusan sudah diumumkan.. pada yang bertuah perlu PM cci  di FB: https://www.facebook.com/CcicutedollyliciousStudio. Jika tiada FB boleh email cci di ccicutewm@gmail.com 
Korang perlu sertakan Nama dan Alamat Rumah (secara penuh yer) 

  1. http://sharksempoi.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  2. http://yusartz.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  3. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  4. http://3259thelittleboy.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  5. http://diarisosial-syakirrahman.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  6. http://akubencihitam.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  7. http://dax-gilegile.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  8. http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  9. http://www.duniashida.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  10. http://www.syuhadasalleh.my/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  11. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  12. http://husnazahidi.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  13. http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/2012/08/segmen-saya-nak-kad-raya.html 
  14. http://farhah88.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  15. http://hazanis.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  16. http://babythatsmine.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  17. http://absolutelybizare.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  18. http://cek-chiqa.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  19. http://atinbiah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  20. http://misspinky23.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-dari-cci.html 
  21. http://yesung-suju.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  22. http://giftcikbunny.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  23. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  24. http://sweetsour93.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  25. http://taqieeummu.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kat-raya.html 
  26. http://chibipikachu.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-by-ccicutedollylicious.html 
  27. http://izzatipunyerblog.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  28. http://cintakumilikallah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  29. http://faratasyadiary.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-dari-cci.html 
  30. http://dearbudakjahat.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  31. http://cherieteralala.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  32. http://biscottiee.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  33. http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-3.html 
  34. http://www.nieyxzha.com/2012/08/cci-saya-nak-kad-raya.html 
  35. http://misskpoppers.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-by-cci.html 
  36. http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  37. http://faralalalala.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  38. http://iralone09.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  39. http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  40. http://imma-superman.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  41. http://ainasofeadiary.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  42. http://lovealyamaisarah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-dari-cci.html 
  43. http://mssuperduperblogger.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  44. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  45. http://bilakucingmenari.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  46. http://pinkitusweet.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  47. http://azzarahaman.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  48. http://appleshera.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  49. http://wanfarahnaimah.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  50. http://elymirsada.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  51. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  52. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  53. http://stuckinssparkyplanet.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  54. http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/08/so-kawaii-saya-nak-kad-raya.html 
  55. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  56. http://madieygadis98.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  57. http://sicomel06.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  58. http://sayaarisa-shimohira.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  59. http://bebyyellowshiteru.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  60. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  61. http://ceritasiaiyon.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  62. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  63. http://sikecikteyqa.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html
  64. http://chechomey.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html
  65. http://queenroszaliza.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html
  66. http://www.miramashimaaru.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  67. http://dairisally.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-by-cci.html
  68. http://lolitaberry.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  69. http://mashimaro91.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html
  70. http://budaklollip0pcute.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  71. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html 
  72. http://diariaida.blogspot.com/2012/08/so-kawaii-saya-nak-kad-raya.html  
  73. http://www.aisyahhumaira.com/2012/08/saya-nak-kad-raya.html  

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

First Giveaway – Menangi Domain dan Cute Stuffs

cci join tau.. hope diterima la ek... 

Nak join klik banner
cute kan banner dia... blog dia agi cute... ehehhe..

Semua sponsor cci da folow tau..^_^

ni 5 wishlist dari cci:-

1. cci harap keluarga cci sentiasa di lindungi olehNya.
2. Anak-anak cci menjadi anak-anak yang baik dan solehah.
3. Dapat membuka kedai Graphic sendiri.
4. Android
5. Menjadi Pelukis Graphic yang disengani.. *chewahhh,, :P


Kenapa perlu domain ?

cci perlukan domain tuk blog doodle cci agar lebih ditembusi dan dikenali di seluruh negara.

tag:-
pada semua yang baca entry ni.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Saya Nak Kad Raya


STICKY POST
scroll ke bawah tuk entry yg baru


http://4.bp.blogspot.com/-X5p_8rJu4eA/UBvwyMV_-3I/AAAAAAAAEDQ/SB1u7WYr-tg/s1600/raya.gif
Hai.. agak-agak ade x yang mahukan Kad Raya dari cci.. sapa nak angkat tangan cepat.. ehhee.. ini kerana yang tinggal hanya ade lagi 11keping (diantaranya ade 5 kad Glossy Paper dan 6 Kad Matt Laminate (kertas tebal tak berkilat) jadi cci akan buat random dari 1 hingga 5 akan dpt Glossy Photo Paper dan 6 hingga 11 akan dapat Kad Matt Laminatel

Jadi syarat-syaratnya mudah jerk.. :)

amik BANNER diatas tu 

Buat satu entry bertajuk Saya Nak Kad Raya dan BACKLINKkan entry tersebut di entry ini :)

TARIKH TUTUP: 5hb OGOS, 2012 jam 9.00 malam
(hari selasa cci akan mula pos) :) cepat-cepat join k..

GLOSSY  PAPER

Ditutup
*UPDATED: Lupa nak g tau Keputusan cci akak g tau pada hari ISNIN jam 5.00ptg insyallah..


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 4, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Art Trade For Meyu

For Meya
Agak-agak korang masih ade lagi tak yang bermain bunga api sekarang ni.. ^_^ ehehe... main bunga api memang best.. tapi adik-adik kene la berjaga-jaga ye...jaga keselamatan semasa bermain bunga api k.. :) kang ade plak yg x leh raya.. ^_^ 

Pada Meya cci minta maaf la kalo terlalu lambat nak balas art trade dr meya... dan terima la si sesunggut dari cci.. doodle terbaru cci.. ehehhe.. ^_^ hope suke la ek.. ^_^ jom terjah beliau..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

SEGMEN: Segmen Kenali Pelukis Doodle/Kartun Malaysia

Sekarang ni cci join segmen dari Merahitujambu di mana kita perkenalkan mereka yang pandai melukis doodle / kartun. jom tengok n baca n lawat meraka.. :) 


Yang Pertama

nak tau klik header tu k..



memang x dinafikan.. doodle beliau semuanya ohsem sangat.. hebat tau...cara beliau melukis plak sangat-sangat teliti dan kemas.. tiada cacat cela.. beliau adalah pendoodle yang pertama cci dpt tau... dan menjadi idola cci bila cuba lukis doodle di atas canvas kalo nak tahu.. pada dia la cci selalu beli canvas.. *sampai sekang x lukis2 lagi... fuhhh.. =_= :P




Yang Kedua

Klik Header tuk terjah


ok.. ni yang kedua.. mmg cci admire giler... doll yang cantik n sempurna.. sebijik mcm doll kan.. yg paling uniknya.. beliau boleh melukis sebijik sama dengan baju yg dipaparkan dlm majalah atau on9.. namanya pon mmg unik PLASTERDOLL.. kalo korang perasan.. sume doll dia ade tertempek plaster dimuka dorang. itu dinamakan TRADEMARK.. ^_^


Yang Ketiga 
Pakar dalam PSD dan SAI

Yang Keempat
Pakar dalam PSD dan SAI lukis guna TABLET tau...

Yang Kelima
Pakar dalam AI (macam cci :P *perasan)

Yang Keenam
Pakar dalam PSD dan SAI

di sebabkan malas nak copy header da.. cci letak link je la ek.. ^_^ ok mereka semua diatas adalah yang pandai melukis doodle yang sangat cute tau.... :) jeles k... :P masing-masing ade kelebihan dan kepakaran tersendiri... ^_^ jom la tgk...
dan ramai lagi yang terer-terer tau.. ^_^ korang sume punya doodle sangat2 ohsem... macam keri, meg, cc, fiena dan ramai lagi...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Aug 3, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Kad Raya


Kad Raya
wawawawa..... cci da buat kad raya da.. korang sume da wat ker.. eheheh.. ^_^ 

sekejap jerk kita da pose selama 13 hari kan... hermm.. pejam celik da nak sampai raya... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign