Oct 31, 2012

"Saya nak menang doodle"



Hai korang.. cci join GA ni.. Penganjur dari Azzah.. alaa.. korang tengok doodle tu pun da tau da siapa punyakan.. jadi apa lagi jom lah join ramai-ramai..^_^ sebelum tu jom baca ayat bodek cci... ngeee... :P


Cci nak doodle azaah sebab comel sangat.. lain dari yang lain.. dan ada trademark tersendiri. Dan yang paling cci suka sekali doodle azzah ada pelbagai versi dan style.. dan yang tersangatlah fahionista.. cci pun jeles tau... ^_^ dan yang paling cci suke bila azzah buat quote mmg best sangat..dan soo sweet.... azzah cci x peduli cci nak jugak doodle tu.. *walaupun tahu x menang.. tapi nak jugak... plsss... (sambil wat muka comel) ^_^ doodle azzah comey...cuteee...kemas sangat...dan sempurna sangat doodle tu.. ^_^ jadi apa kata azzah bagi cci menang ye... ehehehe... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 30, 2012

Mencuba Sesuatu Yang Baru

100% SAI

hai..hai.. jumpa lagi.. eheh.. ok kat sni cci nak share sesuatu ngan korang.. ^_^ dimana ini kali pertama cci mewarnakan potrait.. ngeee... tp outline tu dilukis oleh SWEET GULA HATI cci cuma mewarnakan sahaja... ermm.. satu pengalaman yg bagus untuk cci.. dimana mencuba sesuatu yg baru.. yg penting usaha..^_^ ingat nak cuba lukis potrait anak sendiri bila senang nanti.. ehehe.. ^_^ sweet ko buat outline k.. :P ngeee...


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

SENARA NAMA TOP 10 'BLOG SIAPA YANG KAWAII TU?'


Berikut adalah senarai nama 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'
(Top 10) 

bagi yang terpilih di dalam senarai Top 10 cci akan pilih lagi untuk senarai Top 4 di mana pemenang akan diumumkan di blog
KawaiiDysha 01/11/2012




Pesanan dari Penaja:-
Oleh kerana tarikh contest ni akan ditutup pada 1/11/2012 maka setiap blog yang join untuk contest tersebut sekiranya layak untuk masuk ke peringkat akhir iaitu pemenang TOP 4, maka kami sebagai juri berhak untuk memilih mana yang lebih terbaik dan yang patut menang. ^_^ dimana kami mencari 100% hasil dari tangan sendiri.

 Gud Luck

Tiada isu pilih kasih disini ye... :) semua keputusan adalah muktamad dan mengikut terma & syarat yang dikehendaki.

nak join klik sini

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 28, 2012

Senara Nama Top 20 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'


Berikut adalah senarai nama 'Blog Siapa Yang Kawaii Tu?'
(Top 20) 

bagi yang terpilih di dalam senarai Top 20 cci akan pilih lagi untuk senarai Top 10 pula.. Jeng..Jeng... Nantikan..pada hari berikut.

Tarikh: 30.11.2012
Hari: Selasa
Jam: 1.00 tghr






◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 27, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Syukur Sesangat ^_^


100% Ai + touch up SAI


hai korang sehat ker.. muehehe.. ^_^ mestilah sehatkan... banyak makan daging korban x.. kalo banyak tu ingat2 la cci kat sini.. ehehe...
yeaayyy... akhirnya da siap mata baru dolly cci hijau lagi.. ngeee.. :P tapi x dekla secantik mana pun.. biasa2 jerk.. ^_^ asalkan kita bersyukur dengan apa yang allah beri kelebihan dan kekurangan yang ada pada kita kan.. ^_^ mesti ada antara korang ade kelebihan tapi x dapat nak ditonjolkan...pada pendapat cci kan.. lebih baik korang tonjolkan aje bakat yang ada tu..contoh macam melukis.. korang lukis jer banyak2 kali.. practice make perfect org kata.. camtu gak cci.. tak dek belajar dimana-mana pun.. cuma satu yang penting minat dan jangan mengalah dan berhenti...bukan cci jer tau... MIJ, DYSHA, AZZAH... kita orang semua serupa.. bermula dari 0... ^_^ jadi x salah kalo korang juga berusaha seperti kami... ^_^ jadi pesan cci.. berusaha untuk menjadi yang lebih baik dari yang terbaik.. ^_^ .. pedulikan apa kata orang... kalo mcm cci.. itu semua cci anggap memberi motivasi pada diri cci.. untuk menjadi lebih baik..
ok kat sini cci nak share sesuatu bagaimana cci warnakan mata doodle tu dan warnakan kulit dia dalam SAI.. jadi meh kita tgk video ni ek... ^_^ enjoy..





Kredit dari YOUTUBE


UPDATE: psstt...psst.. ape pendapat korang ngan rupa baju baru ni.. kali ni semuanya cci gunakan bright colour.. no pastel2 lak.. ehehe... 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 26, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Moooooo...



Sudah mau kene korban.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 25, 2012

✿◕‿◕ So Kawaii: Salam Aidil Adha

100% Ai
Sapa yang nak share leh amik k.. ^_^
http://1.bp.blogspot.com/-XH8EyI5C1pU/UIgT9rLrlMI/AAAAAAAAF64/p5kZlb4u-_4/s1600/Rayaadha_cci.jpg
Di kesempatan ni.. cci nak ucapkan selamat hari raya aidil-adha buat semua.

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 24, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Si Gadis Bunga


100% Adobe Illustrator

hai..hai... ehhehe..cintaku pada Ai tetap x berubah.. walaupun hakikatnya aku curang.. wahahah... rajin plak aku update entry kali ni.. ngeee... rasanya lepas ni mungkin akan kembali bz.. jadi cci nak share sesuatu dimana si cherry telah kembali.. ke rupa yang baru.. yeayyy,,, x banyak perubahan pun... cume kali ni cherry senyum nampak gigi...pakai eyeshadow..ade sikit highlight di hujung mata dia.. nampak x..namak x...ehehhe...dan contact lens sikit hasil renungan dr majalah kesukaan cci iaitu mangga dan sayang muslim ^_^ tentang warna pulak.. cci cuba tampilkan warna seperti di dalam SAI kalo korang perasan.. ade sikit shading di keliling muka dan badan dia.. ^_^ yeahh.. berjaya.. ok tu jer... bai..





Bisnes Kad ^_^


kalo terlepas bacalah ni: http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/so-kawaii-terbanglah-setinggi-awan.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: My Little Girl

100% Adobe Illustrator
Hai.. hai... ehehe.. 2 orang budak nakal ehehe... nakal2 pun comelkan.. ngeeee~~ lukisan kat atas ni cci lukis guna Adobe Illustrator 100% tiada tablet dan Sai ^_^ kalo nak lihat design lain2 lagi leh lihat ni www.ccicutedesign.com jom.. ^_^ 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 23, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Tetap rupa mcm ni... ^_^




dari memula kartun yg cci post tadi.. mcm x best plak bila tgk mata dia yg pelik tu.. ngeee... tapi rupa mcm ni gak yg cci suke.. mata dot.. muehhe.. senang dan cepat.. muahaha... dan akan terus kekal ngan rupa kartun cherry, sisesunggut dan kawan sisesunggut ni.. ^_^ muehhe.. sedar x sedar banyak watak da rupanya... ^_^

moral of story kekalkan rupa kartun sendiri.. yeahhh... ^_^ dan mungkin juga rupa blog akan bertukar rupa nanti.. ehehhe.. ^_^ cam da jemu plak ngan template.. :P


kalo terlepas bacalah ni:- http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/so-kawaii-my-little-girl.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Terbanglah setinggi awan untuk mencapai impian

Lukis guna Adobe Illustrator + Paint Tool Sai + Tablet


hai..hai.. korang... wah.. lama btul cci x hupdate blogkan.. ^_^ bukan ape.. kesibukan dalam beberapa minggu ni amatlah ketara.. ehehe.. rezki dari allah swt kan.. ^_^ jd sebagai hambanya kita terima dengan seikhlasnya.. selagi cci terdaya.. selagi tu sedia berkhidmat untuk negara.. opss.. cam ATM plak.. ngee.. :P

jadi untuk melepaskan rindu korang pada cci.. cci updated la entry ni khas buat korang semua..ehehe..pasal kartun kat atas ni kalo sessiapa yg tanya..cci akan g tau je kat sini.. pasal ramainya tanya cci camne nak lukis kartun kan.. guna software ape.. ejeje.. ok kartun di atas ni cci lukis dahulu guna Adobe Illustrator pada bahagian kepala, mata dan rambut...dan melukis sepenuhnya dengan Tablet dan diwarnakan di dalam SAI.. alaa.. cam header cci dulu tu.. ehehe.. tu pun kalo korang ingatlah.. ngeee..^_^ ok lah.. tu jerk.. mau sambung keleja.. ^_^ nanti cci jenjalan ke blog2 korang ek.. da lama x lawat kawan-kawan..





◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 18, 2012

Meh Cuci Mata ^_^





◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 17, 2012

Sory Sangat :,(

hai semua.. buat masa ini mungkin cci tak dapat nak blogwalking ke blog-blog korang, ini kerana tempahan yang cci terima amatlah banyak..jadi terpaksalah hold dulu untuk melawat ke blog-blog korang. Korang janganlah kecik hati dengan cci ye.. cci sayang korang ketat-ketat tau :P lagi satu janganlah jemu datang ke sini... ini kerana setiap lawatan korang ke sini sangat-sangat cci hargai walaupon cci tak dapat nk BW ke rumah korang.. ngeee...nanti bila semua tempahan cci dah settel cci akan pastikan akan membalas semula lawatan korang yang datang ke sini.. 

kalau korang nak cci terjah korang pada sesiapa sahaja yang datang melawat cci.. pastikan korang tinggalkan link kat sini yer.. senang sikit cci nak jenguk kembali.. ^_^ ok lah tu jerk... tengah kejar masa ni.. ehehe.. wassalam.. Love u all.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 15, 2012

◕‿◕✿ So Kawai: Perang cheese la sangatt!


salut à tous (hi semua)... wahh.. tau x bahse ape tu.. ngee.. tu bahse france.. mueheh.. cci ni bukan pandai sangat pon bahse2 france ni.. cuma sbb minat ngan designer baju-baju kat Perancis tu.. ohsemkan.. malah brand mereka meletup-letup di pasaran.. salah satunya GUCCI, DIOR, CHANNEL fuhhh... tinginnya nak g kesana... bilalaaa agaknya ek.. ngeee... meh ar sesapa yang baik hati tu.. belanja la cci g kesana.. ehehe.. x pon tolong klik2 iklan kat sini.. ade gak duit tabung nak simpan tuk kesana nanti.. *ciss.. muka x malukan.. 


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 14, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: M & M



yeayy... mood melukis dan mewarna kembali.. muahaha... bkn ape.. gara2 lukis kartun tuk kastemer cci... terus jd hang otak.. sbb lukis dolly jer..ehehe.. mana nak pikir design baju agi.. alahaiii... ngeee... ok.. kali ni.. kartun cci ade sikit perubahan kot.. x tau la kot korang perasan ke x.. hahah... doodle ni cci main hentam jerk memula..last2 jd la rupa camni.. ye la.. nak bg kawan ngan sisesunggut tu.. ^_^ eheh..jenuh woo pikir nak wat stail yg camne..  muehehe... so ape pendapat korang.. :P


jangan lupa join la ni skali ek.. ^_^

http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/contestcontest-blog-siapa-yang-kawaii.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 13, 2012

AMARAN

pada pengunjung BLOG CCICUTEDOLLYLICIOUS yang dikasihi dan disayangi kalau boleh tolonglah jgn letak iklan link churp2, says or whateber di shoubox cci. Koranng ingat ngan cara cmtu korang leh cepat kaya ker.... dengan suruh orang lain klik tanpa ikhlas.. kalo korang nak orang lain klik iklan2 awak tu.. terus g tau jerk ok.. 10kali cci leh KLIK iklan awak tu.. jgn bagi org benci sebab sikap awak tu...Kita ni perlula ade Adab dan Sopan.. jangan main sedap jerk letak link iklan kat shoutbox tu. 

Kalo nak org KLIK pon wat la 1 entry cam CCI tu.. barula org yang klik tu leh klik dengan ikhlas tanpa rasa sakit hati... tul x..

SO PLEASE yer... jika saya dpt tau sapa awak.. saya akan gegarkan BLOG AWAK tu k.. ini adalah AMARAN dari cci... (cukup menyampah ngan org yg pentingkan diri sendiri ni.. huhhuhu)

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 12, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Strawberry vs Chocolate

http://4.bp.blogspot.com/-lMOTArRxH2s/UHf6fUhiPsI/AAAAAAAAFmo/kCnbpCdH6Dk/s400/icecream.gif
sapa yang nak share leh amik ek.. ^_^


hai...hai... ^_^ ok abaikan gambar diatas.. sejak dua menjak ni.. kemalasan untuk melukis makin mengusai diri..jadi cci hanya letak mata dan mulut n kasik gerak2 jerk... ngee~~~malas btol.. tolongggg... ^_^

ok korang mesti suke ice creamkan... pada korang mana 1 pilihan korang. Samaada stroberi atau coklat ehehe... cam datuk siti n datuk k plak.. hahahaha... pd ccikan.. cci suke kedua2nya... sbb bila dua rasa ni digabungkan korang pasti akan ade rasa MASAM, MANIS dan PAHIT. haaa.... camtu gaklah kita ni sebagai manusia ehehe... dalam kehidupan ni mesti ade rasa semua tukan.. yelah.. x kan kita nak ade rasa manis jerk *bukan darah manis atau yang sewaktu dengannya k...pastu x dek masam dan pahit... kalo x rasanya hidup kita ni tak mencabar la.. dan kita takkan tahu erti susah senangnya hidup ni. kan..kan..

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Tolonglahhhh..... :(




hai korang... nak minta tolong korang leh x.. kalo rajin.. tolong lA KLIK2 iklan tu ek.. syiann cci.. ngeee ^_^ ehehe.. tingin gak nak dpt duit dr churp2.. muehhe.. tp pastikan korang ikhls la ek.. kalo tak.. susah cci.. ^_^ love u lah...

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: BunnyShoes

http://4.bp.blogspot.com/-WNvdM435-NU/UHciDKUHO3I/AAAAAAAAFlo/lO9nwAXLYCo/s400/shoesbunny.gif

sapa nak share leh amik ^_^


Hai... comey x crochet tu.. comel kan.. ^_^ ehehe... cci ske tgk benda2 yg comel ni.. tambah-tambah kalo baby yg pakai.. waahhh... mmg x keruan jdnya.. ^_^ 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 11, 2012

JOM JADI GENG BUI


Jom join.. ^_^ klik banner tu



jgn lupa klik cini skali k..


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ Freebies: Header Part 2

http://3.bp.blogspot.com/-pYGcBqvdLRA/UHZka_LBAJI/AAAAAAAAFhw/1RE7hR2ARxQ/s1600/headercci1.png

http://2.bp.blogspot.com/-llI8L2ulM3c/UHZkcB-vmOI/AAAAAAAAFh4/gCIKkFqKBns/s1600/headercci2.png

http://3.bp.blogspot.com/-V6kzWdV1AJE/UHZkdxMutaI/AAAAAAAAFiA/lIsQyYW6fC4/s1600/headercci3.png

http://2.bp.blogspot.com/-RNETJZY6yg0/UHZlUrlNMCI/AAAAAAAAFiI/F5NO0mH7Db4/s1600/Kartuncci1.png

http://1.bp.blogspot.com/-ooFgmjsAPSQ/UHZlViP7TwI/AAAAAAAAFiQ/yoQSQLO4lR0/s1600/Kartuncci2.png

http://3.bp.blogspot.com/-dKhBDW_dJTo/UHZlW-5NMvI/AAAAAAAAFiY/N4bCClFpSyA/s1600/Kartuncci3.png
Nak copy ctrl+C

hai korang semua.. ok kat atas tu ade header yg cci nak bagi.. hope korang suke ek.. ^_^ ni ready made kartun.. ngeee.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 10, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Belon

Ade sesapa kat sini suke ngan belon... ehehe.. eleh.. x ske konon.. baik ngaku cepat sape suka belon... cam cci mmg suke belon tau.. haaa.. jgn ingat cci da ade anak 2 x ske belon.. ngeee... cci suke bkn sebab ape.. cci suke belon sbb sekang ni mcm2 bentuk kita leh jumpa salah satunya bentuk love, bear2, rabbit, kilat2.. ehehehe.. angry birds pon ade ok.. ngee~~haaa..tu baru cci belum anak-anak agi.. bila pegi je pasar malam x lan x bukan belon..belon...belon.. haishh...leh kopak duit aku.. muehhee... x bli kesian plak.. ok lah... tu jerk.. agak2 ade lagi x belon2 yang unik ek.. sapa tau.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 9, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: MushroomCake

http://4.bp.blogspot.com/-DlLb_GCFw_0/UHQt3moB3lI/AAAAAAAAFeU/ZgtIeAULo0s/s1600/mushroomcake.gif
Sapa nak leh share k.. ^_^



Hai korang... penah tak makan mushroomcake... cam cci x penah agi mkn.. tp suke tengok bentuk dia.. cute sangat.. ^_^ ehehe... tp nanti nak try buat la.. *walaupon x penah wat kek ... :P


jom join contest ni:-


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 8, 2012

PROMOT CONTEST:"contest blog siapa yang kawaii tu?" by kawaiidysa & ccidollylicious

Sticky Post
scroll ke bawah untuk ke entry yang baru






 
 

nak copy Ctrl+C ek..

anjuran bersama kawaiidysha dan dollylicious
BERMULA 1 OKTOBER 2012 HINGGA 1 NOVEMBER 2012


Syarat-syarat:

    • FOLLOW blog kawaiidysha dan dollylicious
    • LIKE  fb page kat bawah ne
    • copy banner di atas dengan menngunakan kaedah CTRL + C pada ruang kotak html atau CTRL + click pada gambar banner.
    •  buat satu enrty yang bertajuk "contest blog siapa yang kawaii tu?"
    • tag kawan-kawan anda
    • tinggalkan link entry tersebut di bahagian komen blog kawaiidyshastudio 


    * tak wajib , sunat je^^ kalau ikhlas boleh kan ikut syarat-syaratnya. senang je:))
    * lelaki dan perempuan boleh join
    * xda FB pun xpe janji ada blog
    *semua jenis blog boleh join kecuali blogskin


    kriteria pemilihan:

    • hadiah tempat pertama, kedua, ketiga  dan keempat berdasarkan:
    1. kreativiti dan  mempunyai identiti sendiri.
    2. dan akan diadili dengan seadilnya oleh juri professional

    HADIAH-HADIAH

    •  bookmark by ccidollylicious
    • 2 set  barangan kosmetik jenama silky girl
    • 1x tony lip tiny tint
    • 1x frame (8"x10") with doodle pix 
    •  2x mini notebook
    • 4x sticker by kawaiidysha
    •  4x bookmark by kawaiidysha
    •  4xbrooch reben
    •  1x charcoal mask
    • 2x face mask by sasa
    • 1x tudung bawal duo tone (color random)
    • 1x pashmina ( color random )
    • 1x tudung bawal bercorak (random)

    sponsor by dysha &cci
    *HADIAH AKAN DIUPDATE DARI SEMASA KE SEMASA






    jom la JOIN bagi memeriahkan lagi CONTEST ini^^


    NOTAKAKI: contest ini tidak akan terbatal dengan sendirinya:P,
    * kawaii aka comel atau tidak itu tidak menjadi masalah yang penting blog korang ada identiti sendiri, kalau ada rezeki boleh menang. InsyaAllah



    PERHATIAN: hadiah misteri tak ada untuk blog yang mempunyai 'LIKE' terbanyak, hadiah tersebut akan ditambah untuk tempat ke-empat, setelah berfikir, tak nak menyusahkan korang dan diri sendiri, huahua:P


    Perhatian:-
    Hantar link entry anda di kawaiidysha

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 6, 2012

Tolong Bagi Alamat Rumah Anda!! :P


ok.. sini entry pendek jerk.. nak kne babap sorang-sorang ni.. pada yang BERTUAH menjadi TOP COMMENTERS tu pls take noted ek.. pada yang masih lagi blum bagi alamat rumah pls email cci di 


ccicutewm@gmail.com

ini kerana hari isnin cci akan post hadiah tersebut pada hari isnin minggu depan ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "



jom join... sebelum tu korang kenala.. taip beberapa soklan yang telah diinterview oleh cik lyssa kita ni ek.. soklan interviewnya adalah:-

kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la 

banyak x.. ehehe... jom tgk jawapan cci plak.. ngeee.. ^_^

kenapa korang berblog ?

cci bloging kerana hendak memaparkan pada dunia bloging tentang artwork cci.. yelah.. cci kan buat bisness design di ccicutedesign ^_^

Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?

cci leh terjebak ngan dunia blogging ni kerana dieya ^_^ dia yang bertangungjawap atas semua ni.. ehehe.. ^_^ rindu dieya.

Apa tujuan utama/asal korang berblog ?

tujuan utama cci memula tu.. mahukan lebih dikenali di dalam dunia bloging ni.. ye lah.. cci kan wat biznes.. jadi dengan adenya sistem internet ni kenalah digunakan dengan sebaik-baiknya...alhamdulillah.. semua tu menampakkan hasilnya sekarang.. tq dieya ^_^

Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

ape yang menariknya err... rasanya banyak kot.. ehehe.. ^_^ salah satunya adalah kartun-kartun cci dimana cci pelbagaikan rupa dan designnya ^_^ salah satu artwork yang cci lakukan adalah dengan melukis perbagai watak kartun, Kad nama, website, banner dan sebagainya..dan yang paling penting cci juga ada menceritakan tentang kehidupan harian cci dengan meluahkan cara melukis doodle.. hope korang leh la singgah ek.. ^_^ freebies jugak ade.. wee~~

siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?

siapa ek.. bagi cci semua blogger adalah sumber inspirasi cci.. ^_^ tambah-tambah jika mereka itu adalah seangkatan ngan cci seperti melukis doodle.. cci always support them ehehe,,, dan x lupa kakak2, abang2 dan adik2 cci yang selalu singgah dan komen di entry cci.. hargai sesangat pada korang.. tanpa korang pasti dunia bloging cci sepi jer.. ^_^ dengan adanya mereka semua semangat untuk melukis dan up entry berkobar-kobar.. ehehe.. ^_^ sayang korang tau...muaaaahhhh...peluk ketat2 


ok tu jerk...da abis da cci di interview oleh lyssa.. ^_^ hope lyssa yang comel sentiasalah support pada blogger yang baru hendak meningkat naik.. ^_^ *teringat masa dulu2 lyssa banyak bantu cci dengan review blog cci.. setahun yang lalu... hargai sangat tau.. ^_^ love u.. 






◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 4, 2012

SEGMEN : JOM BLOGWALKING by Adamazralicious



cci join.. ^_^

jom kita jenjalan sampai lebam.. ngeee... ^_^

jom join contest ni gak

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: TAHNIAHHHHHH..


Top Commenters Bulan 9, 2012


Tahniah cci ucapkan pada korang yang rajin mengomen di setiap entry cci.. love u lah... dan terima kasih juga kerana tak henti2 support blog cci yang x seberapa ade ni.. walaupon bukan retiss... ngeeee... *ada hati nak jadi retis ke cik jemah oii.. hahhahah... tak dek lah.. bukan itu tujuan cci ingin berbloging.. cuma 1 jerk.. inginkan sahabat yang ramai walaupon kita kenal di alam maya ^_^ bestnya kalo leh jumpa kan..kan... pasti ohsem...
pada tak tersenarai tu rajin2 la komen ek.. cci ingat nak bagi hadiah setiap bulan..sebagai tanda cci sayang pada korang yang sudi datang dan mengomen.
Mereka akan mendapat hadiah-hadiah di bawah ni.. seperti Wish Kad dan Bookmark. 




mereka yang bertuah:-
Pls bagi alamat rumah korang ke FB https://www.facebook.com/CcicutedollyliciousStudio

BULAN 10, 2012 siapa pula ek..? ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Oct 3, 2012

"Jom follow - Aku Cuma Seorang Kulikutif !!! Ohsem giveaway "


nak join klik banner tu


ok.. kali ni cci nak join jom follow kulikutif.. errr..pe maksudnya kulikutif tu ek.. bluurr kejap.. ehehe.. tuanpunya blog kasi cerita sikit.. ehehe...cci join kerana telah di tag oleh DYSHA kembarku.. ehehhe.. :P ma ceh ek tolong tag.. ngeee~~ 
nak cerita pasal blog beliaulah:-

1. Bila cci masok jerk blog beliau da tentu korang dengar lagukan.. so ohsem ar lagu tu.. sesuai dengar bila kita rasa happy, dlm hujan, nak tdo, sedih mcm2 perasaanlah ade... best tau lagu tu.. ehhe.. x caye leh g tgk n dengar

2. Blog yang sangat simple n ohsemmm...walaupon pertama kali cci buka blog beliau.

3. Cci suke Tagline blog beliau.. Hidup Tanpa Dugaan, Hilang Warna Kehidupan.. btol tu.. kalo x de dugaan dlm hidup ni.. bkn kehidupan namanya... ye lah.. kita hidup ni kena la ade warna-warninya.. pahit manis,..sedih, gembira, bayangkan kalo x dek sume tu.,. FLATTTT jerk... bkn kehidupan namanya.. contoh kalo kita ade gado2 ngan hubby, boifee, or wahtaever bila da gado2.. mesti ade pujuk2 kan.. dan masa tu timbul rasa kasih dan sayang yang amat kuat sekali.. ^_^ soo sweeett...

4. Cci tgk kebanyakan entry banyak gambar makanan... huishh.. look so yummy ok... terliur tau cci.. mujur x meleleh atas keyboard ni.. ehhehe... x caya korang leh g tgk sendiri... :P maybe beliau suke makan kot.. ehehhe...

Errrmm.. rasanya tu je la kot.. kalo citer panjang2 ni.. ade x yang nak baca.. ehehe.. baca jugak k.. kalo x meh cini nak sekeh sorang2... :P



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Segmen:- Follow Sampai Pening


korang wat pe pepagi ni.. ehehe.. mesti ade yang bangun tdo kan..kan... tu pd yg x sekolah lagi la... ehehe.. ^_^ nampak x banner tu. so ohsemkan.. sempoi giler.. ehehhe...*sambil terngannga  mulut n air liur cci.. ngeee...


nak join klik sooooo ohsem banner tu.. ^_^

pssttt..psstt... join kerana banner yg sangat super duper cute tu tau...ehehhe..
jom join..


entry lepas:- http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/so-kawaii-prize-for-top.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Prize for Top Komentarrrrr....rrrrr...

Bookmark

Cute Kad
hai...hai... ehehhe.., koranggg... raarrrrr... eheheh.. seperti yg dijanjikan.. cci da pon sediakan buahtangan  untuk pengomen setia blog cci.. ehehe. penat tau lukis, print dan potong kepala...  dan tampal.. :P ini kerana cci menghargai setiap komen korang di blog cci.. bkn rasuah ek.. ngeee... tp penghargaan tak terhingga cci pd korang... eceh... jadi mungkin hari khamis cci akan umumkan siapa blogger yg rajin, setia sangat ngan blog cci ni... maka cci akan memilih 6 org yg bertuah tu.. jadi ape agi.. komen ape yg patut lekaih.. ngee... x paksa ek.. ehehe..
tuk yang bertuah tu meraka akan dapat sorang satu bookmark dan kad kucin tu.. ^_^



jom join contest:-
http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/10/contestcontest-blog-siapa-yang-kawaii.html







◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign