Apr 19, 2013

Tutor:- Melukis Bentuk Muka Kartun menggunakan Ai (Adobe Illustrator)

hai korang.. ok kat sini cci nak kongsi bagaimana cci melukis bentuk muka mengunakan Ai atau Adobe Illustrator. Jika ada yang tidak faham minta ampun dan maaf ini kerana SAYA sangat FAIL membuat TUTOR.. hohohoho

Sila klik gambar untuk tumbesaran berganda :P


 


















◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

23 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

tq sbb sudi share ilmu sis. :)

Nanie said...

sangat bergunaa , kak cci ada link tak nak download Ai ? muehehe . :3

Nieyxzha Hassan said...

Yeay!!! Thanks akak..i lebiu la kak ^^♥♥

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

pastu tutor bt mata hidung, tangan ea kaka.. heheh

fiqah hamed said...

wah..thanks for the tuto sis..sekarang dah semangat nak godek2 software Ai ini..^^

Aina Sofea said...

wah . baguss akak share ni :) tapi , saya tk dpt pkai Ai la :/ tk tau nk dwnload kt ne :(

Cikgu Ma said...

x sabar tgu tutorial akak buat blushing...x reti arrr nak adjust...nampak sangat shape bulat tu...huhuhuhu

Kay Lya said...

yeay...ada gk org nk ajar..hehe tq kak!

Cik Tanpa Nama said...

eh!!comel result dia...serius!

Nurul Aini said...

Yeah...yeah..hehe..tak sabar nak tunggu next tutorial..hehe..terima kasih kak. ^___^

keri ikhwan said...

waah, akhirnya buat tutor. tp ai portable saya dh x bleh dibukak sejak guna window 8 ni -_-! baru nak buat banner pakai ai.

Ieyzartd Syahieyr said...

boleh blaja buat ni..
huhuu

BiskOt said...

yay tutor.. err nak interview, ssh tak buat tutor guna AI.. XD keh3. (susah kan~ T^T).

terima kasih berkongsi~ ^e^b.

Isabel Diaz said...

Susahnye Kak Cci :(

Fiza Rahman said...

Klo dah biasa pakai, ok lah. Mcm saya ni tak pernah pakai AI.

KD said...

TQ sis :)

Mas Zull said...

assalamualaikum cci...menarik berkongsi ilmu...:)

azizah :) said...

menariknya.. tp jijah tak kreatif! huhuhu

deno said...

thanks akak utk tutor ni :)

Shida Radzuan said...

aaaaa..kerasssnye tgn ni :(

KD said...

thanks sis 4 sharing the infos.

Cik JariManis said...

dah berapa kali cuba nak buat muka guna adobe illustrator..masih tak lulus2 jugak....takpa2....usaha terus-terusan! =)

♥ Lia Abdillah ♥ said...

nice tutor. tpi, lia punye software AI dah hilang lepas format laptop. huhu T^T

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign