Oct 23, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Terbanglah setinggi awan untuk mencapai impian

Lukis guna Adobe Illustrator + Paint Tool Sai + Tablet


hai..hai.. korang... wah.. lama btul cci x hupdate blogkan.. ^_^ bukan ape.. kesibukan dalam beberapa minggu ni amatlah ketara.. ehehe.. rezki dari allah swt kan.. ^_^ jd sebagai hambanya kita terima dengan seikhlasnya.. selagi cci terdaya.. selagi tu sedia berkhidmat untuk negara.. opss.. cam ATM plak.. ngee.. :P

jadi untuk melepaskan rindu korang pada cci.. cci updated la entry ni khas buat korang semua..ehehe..pasal kartun kat atas ni kalo sessiapa yg tanya..cci akan g tau je kat sini.. pasal ramainya tanya cci camne nak lukis kartun kan.. guna software ape.. ejeje.. ok kartun di atas ni cci lukis dahulu guna Adobe Illustrator pada bahagian kepala, mata dan rambut...dan melukis sepenuhnya dengan Tablet dan diwarnakan di dalam SAI.. alaa.. cam header cci dulu tu.. ehehe.. tu pun kalo korang ingatlah.. ngeee..^_^ ok lah.. tu jerk.. mau sambung keleja.. ^_^ nanti cci jenjalan ke blog2 korang ek.. da lama x lawat kawan-kawan..





◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

17 comments:

Cikgu Ma said...

mcm tau2 jerr...saya konpem nak tanya lukis pakai apa...awal2 dh jawab yea..hihi...seronok bila dah mahir melukis kan...tengah gigih nak belajar ni..hihi...

cantik ^_^

uyu_chan said...

kiut sangat2 hehe

Cikgu Ma said...

patut la cntik cci lukis...pakai tablet...^_^

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH COMEL .. OK OK .. YG TU LUKIS CMTU .. BIS YG GERAK2 KAT BWAH TU WAT CANE KAKA ? HEHEHE

boni kacak said...

wah..muncul juga dia akhirnya..hehehe

SiBudakKurus said...

bestnya ade tableh..hehe

Dunia Wilma said...

Oooo...guna Adobe Illustrator...
Cantik...Comel sangat ^_^

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

ingat tak hapdate da...huhahuha:P... akak nti akak yg judges tau untuk contest...

fardiyah said...

comelnye;)

Maria Menado~ said...

comel sangat!

لين Si Pipi Merah said...

cantikkk... :)

shidaR said...

cantik lah kakak :)
shida teringin nk belajar..

Eyesha Zaidin said...

kak..kalau guna sofwre yg SAItool (err lupa nama nye)hihihi...kalau ada cam tablet nak lukis2 macm pen tu best sikit nak melukis kan...sha lukis guna mouse..terketar aje line nya..haha pastu...fed up!..hihi..

Afifah Hayati said...

comel betul doodle tu :)

Nurul said...

Wah ! Comel gila mata doodle tu!!

-meeSUPERGIRL- said...

omeyyyyy .. mee lagi lme tak update . sminggu . hua T.T

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Camane nak convert file nak warnakan dalam sai?nieza tau file sai leh gune dalam psd bile nak color..tak tau plak file ai leh color lam sai

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign