Sep 30, 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin



walaupun terlambat nak join gak... ehehhe.. ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Line Tenet


hermm... ape korang rasa bila korang byr bill bulan2 lan cam hampeh.. mesti bengang kan.. huhuhu.. itulah yg terjadi pd cci dulu.. kalo nak tau.. cci dulu pakai P1... masa memula pakai mmg ok.. laju jerk dia pegi... tp sejak raya aritu.. line jadi cam hampeh... nak buka 1 page pon.. hajap... semua keje cci pending.. nak bw ke blog kawan2 pon ssh... waktu tu.. mau berbakul2 kene maki.. opsss... :P tp korang pon mesti camtu gak kan.. ngeee~~ ye lah hati tengah panas... muehehhe...jadi bila tak tahan makin lama makin teruk.. cci buat keputusan guna unifi... hambek kau... baru puas atikan.. sejak tkr unifi.. laju jerk dia pegi... hehehe.. ja pada korang yg nak pakai P1 pikir banyak kali k..masa korang pakai.. mmg ok sangat.. tp bila da mula P1 minta sekeh.. ape lagi.. mau rasa haishh.. x tau nak ckp da... 


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 26, 2012

Tutorial: BLOCKQUOTE MACAM CCI


salam semua.. ^_^

ok kat sini cci ade 1 tutorial yang diminta oleh cik pipi merah

iaitu Blockquote mcm CCI 

Sebelum letak corsor

Selepas letak cursor

Memula seperti biasa

Buka blog korang pilih:-

Template  ›  Edit HTML

 

/* Posts

cari 

.post blockquote {     

 (ataupun)     

blockquote{
Da jumpa korang copy semua  kod yang ada di bawah.
Pastekan di bawah kod yg korang cari tadi.

 sebelum tu kene buang apa yang ada dibawah kod tu dulu ek, gantikan dengan kod yang cci bagi tu:-

border:1px solid #F6CECE;
background:url(background yang korang nak);
color:  #F6CECE; (warna font dlm blockqoute)
-webkit-transition: 0.8s;
-moz-transition: 0.8s;
box-shadow: inset 20px 0 0px 0  #FFFF99;
padding: 10px 10px 10px 26px;
font-size:14px;
font-weight:bold;
line-height: 1.5em;(ketinggian font korang)
border-radius:0px 20px 20px 20px;
-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
border-bottom-left-radius:20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
border-bottom-right-radius: 0px;
}
blockquote:hover{
-webkit-transition: 0.8s;
-moz-transition: 0.8s;
border:2px solid #99FF33;
color:#fff; (warna font hover)
background:#FF9999;
box-shadow: inset 280px 0 0px 0 #FF99CC;

dan paste sampai atas

}
.post blockquote p {

lepas tu korang preview jadi ke tak... :) kalo jadi syukrann...


Entry yang lepas:-
http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/09/bestnya-dapat-kereta-vwbeetle.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 25, 2012

Bestnya Dapat Kereta VWBeetle

campaign image

bestkan dapat kereta... tapi sape nak bagi ek... tapi kalo korang nak bagi leh la klik sini sikit.. 
ehehhe... kalo ade yg sudi.. x mo paksa2 yg penting ikhlas.. ngeee~~~
tapi seyes... dari dulu lagi.. kereta ni mmg menjadi pujaan hati cci.. kalo x dpt camtu.. dpt guna vokswagen lama pon da best da... kasi upgrade jd sporty.. fuh.. ohsemmm ^_^


Terjah sini sama:- http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/09/so-kawaii-new-banner.html#

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: New Banner

 
 
hai semua... ehehe... banner baru cci.. ngeee.. da xdek da dak main kapal terbang kertas.. ehehe.. amacam ok x.. kalo x ok sila keluar sekang.. ehhee.. gurau jerk.. x kisah pon kalo ade yg kata ok atau x.. ^_^ sape sudi amik amik la.. nanti g tau kita change2 ek,,,


.. 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 24, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Blog Kawaii Farisya

http://cyahok.blogspot.com/



hai..hai... cci sebenarnya x tau nak buat entry ape.. jd cci nak share ngan korang bolg template ni.. ^_^ jd pada sesiapa yg nak tempah simple design camni.. boleh tempah dr cci ek.. ^_^ jomla support bloger ni ek..

 
 

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 22, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Bantal Bucuk For Munirah





Salam semua... korang sehat ker.. ngeee.. mestila sehatkan... ehehe... bkn ape tetiba plak rasa rindu ngan blog ni.. cam pelik plak bila x dek entry...sbb boring cci buat la 1 entry khas tuk korang..ehehhe.. :P *pada hal tgh bz giler ngan design..ngeee
Err... nak tanya ni.. korang penah x ade bantal busuk... mesti adekan.. baik ngaku cepat... eleh x ngaku le tu.. pada hal.. dlm bilik tu berlambak bantal busuk.. ngeee~~~ salunya kan.. kalo sape yg ade bantal busuk ni.. mesti dia x leh nak tdokan... ye lah.. bantal tu la penyedap dikala kita tension, mengantuk, x leh tdo... ehehhe... lagi satu x leh nak tinggalkan bantal busuk tu.. kemana jerk mesti ade bawakan... muehehe.. *cam pengalaman jerk.. kuikuikui... :P



untuk munirah boleh amik yang ini k..

http://1.bp.blogspot.com/-AaW-NCrAJyQ/UF168lomQVI/AAAAAAAAFBc/I0kFs7l_8Gs/s1600/bantal-busuk.png

sebenarnya cci da lama x lukis guna Ai ^_^ kalo tak asyik guna SAI.... rindu ngan dolly cherry ni.. asik2 lukis sisesunggut jerk... *bkn sengugut k.. grrrr.. :P ok.. cci nak bg dolly tu pada munirah ^_^ sbb beliau ade bg cci 1 doodle yg sangat2 comey gitu... nak tgk scroll bawah ek..











Dari Munirah



amcam comey x... ^_^ meowww..meow... ehehe.. i love kucing tau... ^_^
jom kita lawat dia..





nota sengugut:-
cci ade 1 hadiah tuk TOP COMMENTERS... nantikan.. ^_^ wee.. tgh cari idea nak bg ape.. ngee~~..


entry yang lepas:- http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2012/09/so-kawaii-sepriseee.html

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 18, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Sepriseee ^_^



ehehe.. hai2...korang.. chakkk... korang dulu2 ade x main nyorok-nyorok... mesti ada kan..kan.. baik ngaku.. hahhaha... kalo cci bkn dulu2 lagi.. da jd mak budak pon dok main nyorok2 agi.. gara2 duaorang dak kecik ni.. haishhh...sabo jelah.. kan da jadi kanak2 riang.. alahai.... tapi ade aku kesahhhh... alaa.. korang pon mesti ada gak kan main nyorok2 tu.. x kira la.. ngan adik ke... abang ker... pakwe/makwe ke.. opssss.. :P ngaku cepat.. ngaku cepat.. ehehhe.. ade gak yg kene pelangkung ni kang.. ehehe... ampunzz... :P tp seyes mmg enjoy bila main game ni :P  ehehe.. kekadang bila nk sambut befday ke.. ape2 je lah... mesti ade nyorok2..tul x... ehehe.. ni pon cci nak tekejut gak.. sebab ape tau.. dpt link dr safiena ingatkan ape..*kat chatboxkan dia kuar link jerk.. kira dia nyorok2 la jugakkan.. uweekkk.... buka2 jer seprise... i'm winnnn....yeayyy... nak tau ape...






taraaaa.... cam x caya plak.... cci baru jerk nak tkr template asal.. ehehe.. disebabkan template ni bw tuah.. cci ingat nak guna la lama sikit... ehehhe.. sempena meraikan kemenangan rupa blog cci ni... ehehhe.. ma ceh safiena sbb beri kemenangan pertama buat cci... x penah menang lagi tau.... :( syian kan.. ngeee~~~

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Hepi Befday Anakku

Tag kad Befday Damia

Rainbow kek dan cream cheese... buat sendiri okey.. ngeee... x dek lah mak cci watkan.. ehhe.. cci tolong nengok n makkan jerk...

yeahhhh!!rainbow cake in a jar... yg ni la cci duk buat kasi sumbat2 kek tu dlm botol.. penat woo.. 1 hari siap.. dr pagi sampai pagi balik.. ngeee~~ =_="

hai..hai... lamanya cci cotikan.. hahaha.. bkn ape.. cci punya mouse rosak.. so x leh nak lukis2.. ehehhe.. :P jd dlm masa 3 hari tu.. cci ade wat sambutan befday tuk anak dara cci yg bongsu.. sbb tarikh befday dia jatuh pada tarikh hari 1 Malaysia (16/9/2012) waktu cci lahirkan dia.. rasanya dia adalah insan yg paling istimewa buat cci.. sbb tarikh tu adalah tarikh masa mula2 ditetapkan hari 1 malaysia iaitu 16/9/2010 (hari lahirnya damia) ^_^ x sangka plak,,, eeheh..k lah itu jerk.. x mo cite panjang..panjang.. ^_^

Pada anakku Happy Befday To You ummi ucapkan..semoga menjadi anak yang soleh solehah, murahkan rezki kita sekeluarga bila lahirnya damia, panjang umur, sihat sejahtera dan menjadi manusia yang paling berguna di 1 hari kelak.. ^_^ insyallah,, amin,,, 


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 14, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: TONY MOLY TINT

hai korang sehat ke...korang mesti la sehatkan.. ehehe..kalo x sehat.. jgn lupa makan ubat k.. kalo sakit sape yg ssh kalo bukan diri sendirikan... sekarangkan musim demam selsema, batuk dan sebagainya.. sekang ni penyakit semakin advance tau.. mcm ade.. alahai.. =-=".. eh2.. clap plak.. entry kali ni cci bukan nak citer pasai penyakit ek.. cuma mengingatkan aje.. ehehehe... ok2.. kita terus ke cerita yg sebetulnya ek..korang tau x TONY MOLY TINT.. alaaa.. yg tengah meletup sekang ni.. ehehe.. meh tgk...

Pertama kali lukis guna touch pad.. amat menyusahkan.. grrrr,,,
gara-gara tikus ku yg da mati... =-="
haaa,,, tu la dia Tony Moly Tint... ehehe. kalo korang nak tau.. dia ni sejenis cam nak kata lipgloss pon bukan.. lipstick pon bukan.. tp bila dipakai cam air jer bila letak dibibir..ringan jer.. x rasa cam kita pakai.. tp cara pakai bukan cam kita pakai guna lipstick tau.. tapi kita kene letak beberapa titik di atas dan bawah bibir  kita.. pastu secara lajunya korang sapu ngan jari.. da serata korang leh la letak lipgloss tuk kesan yg berkilat.. ehehhe.. bau pon wangi cam buah... Tony Moly ni ada 2 jenis warna tau.. satu warna cherry dan satu lagi warna red apple... ^_^ walaupon rupa dia kecik.. mmg kecik sangat.. tp leh guna banyak2 kali.. sbb kita guna beberapa titik jerk.. dan dalam banyak2 sales di internet cci dapat membeli hanya RM10 untuk 1 botol sahaja... murahkan.. kalau tempat lain RM15 hingga RM25 tau.. jadi kalo korang nak beli leh klik di FB ni CHANTEK SELALU.. sekang ni tgh ready stock.. sapa nak... cepat2 la oder.. ehehe ok.. tu je yg cci nak share... ^_^

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 10, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Sisesunggut tuk NURUL

http://4.bp.blogspot.com/-pV_nMh89hbk/UEzKzpXMj2I/AAAAAAAAE4g/F8Wof2dHGJQ/s320/nurul.png
haa... lagi entry cci..bukan apa... tgh ade mood nak lukis.. ehehe.. ok.. sisesunggut kat atas tu cci nak bg pada nurul.. sebab da kecik tu ade bagi cci doodle yg sangat kiut.. eheheh.. ^_^ ma ceh.. tuk doodle  cci tu.. nurul request nak sesuatu tuk naikkan semangat dia tuk hadapai peperiksaan UPSR.. good luck dear.. :) semoga dapat menjawap semua soklan dengan baik skali k.. ^_^ nak tgk doodle nurul bg kat cci x.. jom ke bawah.. ^_^













taraaaa.... kiut x.. kiutkan.. ^_^ suke2...



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Bear Besar?

hai korang.. err.. korang rindu x ngan sisesunggut sengugut ni.. ape x rindu.. .. huhu.. x pe lah.. kalo x rindu.. kuar dr blog ni sekang.. ehehe.. gurau jerk.. alaa... marah2 manja.. ngeee~~~
korang pernah x dapat bear besar camtu... cci x pernah dapat.. walaupon da 8 tahun kawen *lamanya... cam bebudak je cci ni kan... ehehehe.. bukan ape... dari zaman sebelum kawen.. sampai sekang dok teringin nak bear yg besar.. ehehhe... ade gak dok kenen2 ngan hubby... hermm.. wat dono jerk.. lagi perli kita lagi ado.. tau dia kata ape... da ada anak 2 pon mau anak patung beruang besaq camtu.. nak wat apa...!! alahai... i kecewa tau.. :P geram jerk.. eeii.. x pe.. akan usaha sampai dpt... ngeee~~ usaha tangga kejayaan.. kan..kan.. hahahha... :P
korang plak camne.. dapat x.. kot2 gift spesel dari seseorang.. mai la kongsi.. ^_^ ehehe.. :P *jeles kalo korang dapat.. huhuhu..



◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 9, 2012

"zyraroxx: follower datang bertubi-tubi"

Cci terpandang pasal menda2 ni.. jd jomla kita join reramai...dpt kwan baru.. ^_^

Nak join klik banner tu k.

Follower: 592

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

✿◕‿◕ Kawaii: Kad Raya dari Semua

Kad Raya dari BLOGGERS

Ma ceh pada semua... ^_^ tahun depan kita tukar-tukar agi ek.. ^_^ Cikot, Dysha, MIJ, Rien dan Shida

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 6, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Terima Kasih Nini

Hai...hai.... korangn mesti da tahukan pasal besday cci.. amboi... ma ceh  bebanyak ek...x sangka ramai yang wish besday cci.. terharu tau... ngeee..^_^ sayang korang... ma ceh gak diatas doa untuk kebahgiaan rumah tangga cci... dan terima kasih gak pada NINI... sbb ssh2 jerk watkan Kad Befday tuk cci... hargai sangat... korang jgn jeles k.. kau ado... muehhe.. :P


ni la Kad Digital Befday cci.. cantikkan.. :) ehehhe...

korang jom la support blogger kita ni..beliau pon pandai mendoodle.. jom lawat NINI


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 5, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Hari Jadi??

Alhamdulillah.. syukur kepada Allah swt kerana aku masih lagi berkesempatan melihat, merasa, menyentuh lagi dunia ini... Terima kasih Ya Allah... genap la hari ini aku berumur 31tahun.. ngeee!!tua daa... tapi pangai cam bebudak.. alahaiii... :P ok disini cci dpt 2 kad digital befday..ske sesangat...

Ma ceh adikku yang tercinta.. love u lah.. jom terjah beliau





yang ni plak dari dedeq.. beliau ni ske sangat potpetpotpet..peramah sangat.. muehhee... kalo  dpt komen di entry2 ade2 jerk jawap dia.. ngengengeh... ma ceh ye dedeq (ske nama ni unik..) 
Dedeq 


Updated: Ma ceh gak yang wish cci di wall Facebook cci.. ^_^ love u all.. ^_^


◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 3, 2012

◕‿◕✿ So Kawaii: Meowww...


hermmmm....???

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

Sep 2, 2012

SEGMEN: Mari Berkenalan

Nak join klik banner cute ni..

Ni plak soklannya.. ^_^
Jom join... eheheh..

1. Nama Penuh ek... Mazlina (pendek jerk nama kita ^_^)
2. Umur: soklan cepu mas tu.. mur kita baru jerk 13thn.. :P 31 thn dan sudah pon berkahwin.. sbb ramai yang ingat cci ni dak sekolah agi.. alahaiii.... dan mempunyai 2 orang cahaya mata  iaitu

Putri Batrisyia Aqilah Binti Zulhanin
5 Tahun

Putri Aleesya Damia
2 Tahun
3. Orang mana:  Opkos la asal Perak.. anak jati perak okeyy.. :P
4. Perngai pelik: err... ade ke..entah cci pon x tau.. rasanya x dek kot.. :P
5. Blogger Kesukaan: banyak kot.... semua yang ade dlm bloglist cci tu.. mereka semua ohsem.. ^_^
6. Perkara yang tak dapat dilupakan: pernah gaduh ngan anak jiran sampai dia baling kayu kene kat tepi mata.. berparut tau.. huhhu...
7. Bila start bloging: sejak tahun lepas iaitu Julay, 2011 tapi masa tu cci tubuhkan blogshop cci.. www.ccicutedesign.com
8. Cerita pasal blog ek.. emmm.. blog cci ni tentang kisah hidup yang berlaku disekeliling kita dan pada diri cci sendiri.. dan cci sampaikan melalui doodle.. ^_^ *walaupon doodle x serupa doodle 
9. Tujuan ek.. tujuan cci memula tuk mencari kastemer melalui internet agar cci dpt memperluaskan biz cci dan secara tak langsung cci terus buka blog ni tuk tujuan kisah sendiri dan blogshop.
10. komen tuk blog rien ek... ohsem sangat.. kita serupa.. sumenya kita sampaikan melalui doodle.. yeahh.. hidup doodler ^_^ ehehhe

ok tu jerk... Salam perkenalan antara kita.. ^_^






◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

◕‿◕✿ So Kawaii: Mari Menjahit.. ✿

hai korang... sehat ke,, cam lama plak cci x hupdate entry barukan... agak2 ade tak yang rindu dengan cci *perasan.. bukan apa.. tetiba cci teringin sangat nak menjahit... tapi haishh... tak reti-reti jugak.... sampai da kawen anak dua orang da.. ehehe... kalo ada antara korang yang pandai menjahit leh la share ehhee.. nak tau gak korang pandai jahit baju ape.. kalo cci takat jahit jelujur je lah.. hahhaha.. *itu je yang aku tahu... =_="
kebetulan mak cci pulak ada buka kelas menjahit di dewan serbaguna di Sitiawan, Perak, jadi cci lukiskan 1 kartun tuk mak cci.. ehhee... jadilah kartun mcm kat atas tu.. ^_^ 

klik tuk melihat dia membesar

So.. ini la banner untuk mak cci.. amcam ok x.. ^_^. Pada yang berminat boleh la dtg belajar.. tu pun kalo dekat la.. ehehe.. tempat dia di Kampung Serdang, Sitiawan, Perak.

◕‿◕✿ Terima Kasih singgah baca...kalo senang datangla lagi yer ✿◕‿◕

 

Copyright © 2012 Reserved to Gerbang Perkahwinan (Doodle Blog)
Design by Ccicutedesign